Modern erőgépekkel bővül az agrárszakképzési centrumok eszközparkja

2020. november 04. 08:03
A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum három tagiskolájába is megérkeztek az új oktatótraktorok. Az Agrárminisztérium által fenntartott szakképző centrumok összesen 24 erőgépet szerezhettek be a tárca támogatásának köszönhetően.
Modern erőgépekkel bővül az agrárszakképzési centrumok eszközparkja

Ebből a Közép-magyarországi Centrum három iskolája: az örkényi, a piliscsabai és a váci intézmény 1-1 traktort vehetett át együttesen mintegy 73 millió forint értékben. A program célja, hogy a diákok a gyakorlatban is megismerhessék a korszerű mezőgazdasági gépeket és a digitális technológiákat, ezzel is jelentősen növelve lehetőségeiket később a munkaerőpiacon. A fejlesztés emellett szorosabbá teszi a mezőgazdasági, műszaki szaktanárok, szakoktatók és a gazdasági szereplők együttműködését is.

A projektnek köszönhetően a diákok első kézből, a legmodernebb technológián keresztül ismerhetik meg azokat a készségeket és mesterfogásokat, amelyek hozzájárulnak az eredményes szakmai munkához. Az új oktatótraktorok beszerzése egyrészt segíti a színvonalas tapasztalatszerzésen alapuló oktatást, a diákok pedig a munkaerőpiac által elvárt, gyakorlatban alkalmazható digitális szaktudásra tehetnek szert.

Az oktató járművek segítségével T kategóriás jogosítványt szerezhetnek a meghatározott szakmákat tanuló diákok. A modern erőgépekkel kapcsolatos ismeretek mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiákkal is bővül a tudásuk a fejlesztésnek köszönhetően.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Hét hónap agrár-külkereskedelme a mérlegen

2019. november 26. 08:36
Agrárexportunk 10 százalékos idei bővülése jórészt a gabona és a gabonatermékek, valamint az olajos magvak kivitelének az átlagot lényegesen meghaladó bővüléséből származott, jóllehet a magasan feldolgozott termékek kivitelének átlaghoz közeli vagy azt meghaladó bővülése is segítette a kivitel erősödését.

Az Agrárminisztérium által bemutatott dróntechnológia és öntözésfejlesztés iránt érdeklődött Áder János

2019. október 17. 12:37
Áder János köztársasági elnök látogatást tett az Agrárminisztérium standjánál a Millenárison megrendezett Víz Világtalálkozón szerdán. A köztársasági elnököt Rácz András az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár fogadta. Az eseményen részt vett Nagy János, a Nemzeti Földügyi Központ elnöke is.