Modern erőgépekkel bővül az agrárszakképzési centrumok eszközparkja

2020. november 04. 08:03
A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum három tagiskolájába is megérkeztek az új oktatótraktorok. Az Agrárminisztérium által fenntartott szakképző centrumok összesen 24 erőgépet szerezhettek be a tárca támogatásának köszönhetően.
Modern erőgépekkel bővül az agrárszakképzési centrumok eszközparkja

Ebből a Közép-magyarországi Centrum három iskolája: az örkényi, a piliscsabai és a váci intézmény 1-1 traktort vehetett át együttesen mintegy 73 millió forint értékben. A program célja, hogy a diákok a gyakorlatban is megismerhessék a korszerű mezőgazdasági gépeket és a digitális technológiákat, ezzel is jelentősen növelve lehetőségeiket később a munkaerőpiacon. A fejlesztés emellett szorosabbá teszi a mezőgazdasági, műszaki szaktanárok, szakoktatók és a gazdasági szereplők együttműködését is.

A projektnek köszönhetően a diákok első kézből, a legmodernebb technológián keresztül ismerhetik meg azokat a készségeket és mesterfogásokat, amelyek hozzájárulnak az eredményes szakmai munkához. Az új oktatótraktorok beszerzése egyrészt segíti a színvonalas tapasztalatszerzésen alapuló oktatást, a diákok pedig a munkaerőpiac által elvárt, gyakorlatban alkalmazható digitális szaktudásra tehetnek szert.

Az oktató járművek segítségével T kategóriás jogosítványt szerezhetnek a meghatározott szakmákat tanuló diákok. A modern erőgépekkel kapcsolatos ismeretek mellett a precíziós gazdálkodás köré épülő digitális-technológiákkal is bővül a tudásuk a fejlesztésnek köszönhetően.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Csökkenti a kormány az őstermelők és a családi gazdaságok terheitk

2021. január 11. 09:20
Kedvező adózási feltételeket és csökkenő adminisztrációs terheket biztosít a kormány az új családi gazdaságokról szóló törvényben a gazdálkodóknak - mondta csütörtökön Dunaharasztiban az agrárminiszter.

Újabb földosztásra készül a kormány

2019. január 28. 11:09
Nagy ívű tervet ismertetett az agrártárca a mezőgazdaság versenyképességét rontó osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról. Szakemberek szerint az újabb próbálkozásnak több buktatójára is van.