Módosultak az erdei faválaszték szállítás szabályai és nyomtatványai

2018. március 14. 07:42
Magyarországon bármely területről kitermelt, ún. erdei faválasztékot csak szállítójeggyel lehet szállítani. Nemrég módosult a szállítás szabályait és az ahhoz szükséges nyomtatványokat leíró jogszabály. A Nébih honlapján elérhetőek mind a kereskedelmi célú, mind a saját használatra történő szállítás legújabb nyomtatványai.

Erdei faválasztéknak minősül a hengeres fa, a tűzifa minden formában, valamint a kitermelt fából készített apríték is. Ezek szállítása két fő célból, kereskedelmi szándékkal vagy saját használatra történhet. Az új jogszabály mindkét esetben számos könnyítést, ésszerűsítést vezetett be, melynek eredményeként a nyomtatványok is változtak.

A kereskedelmi célú szállítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és nyomtatványt itt érhetik el

A saját célú szállítással kapcsolatos legfontosabb információkat és nyomtatványt itt találják.

http://portal.nebih.gov.hu/-/modosultak-az-erdei-favalasztek-szallitas-szabalyai-es-nyomtatvanyai

portal.nebih.gov.hu

 

Kapcsolódó cikkek

A magyar gazdák mellett áll az EP

2017. május 04. 07:40
Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a „A termőföldek koncentrációjának jelenlegi állapota az Unióban” elnevezésű parlamenti jelentést Brüsszelben. „Az Európai Parlament a földkérdésben is a magyar és az európai gazdák mellé áll. Kimondja, hogy a tagállamok széles jogalkotási jogkörrel rendelkeznek a termőföld védelme, a gazdáknak termőföldhöz és erdőhöz jutás és a föld-koncentráció, a földrablás és a földspekuláció elleni küzdelem biztosítása érdekében” – emelte ki Erdős Norbert fideszes EP-képviselő.

Módosított munkaszerződés - Kötelező írásbeliség vagy munkáltatói mozgástér

2016. december 05. 09:12
Nem minden munkaviszonnyal vagy a munkavégzéssel kapcsolatos változás teszi szükségessé a munkaszerződés módosítást. Mikor kell módosítani és mikor nem? Milyen mozgástere lehet a munkáltatónak a módosítás nélkül?