Munkaerőéhes a munkaerőpiac Magyarországon

2021. október 04. 08:29
A koronavírusválság utáni munkaerőpiac kilátásairól beszélt Recruitech BLUE 2021-en Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Aki szerint az elmúlt két év, az elmúlt évtized munkaerő-piaci mozgásaihoz képest minimális változást hozott. A munkaerőhiány újra komoly kihívás a vállalatoknak, így a HR-nek is. Tíz éven belül akár félmillió ember tűnhet el a munkapiacról, a munkaerő-tartalékok pedig elfogynak.
Munkaerőéhes a munkaerőpiac Magyarországon

A foglalkoztatás a koronavírus-válság elején visszaesett, de mára visszaállt a válság előtti szintre. Ráadásul a válság hatásai nagyon heterogének a gazdasági szereplőkre nézve. Egyes területeket, mint a szálláshelyeket, a vendéglátást, a ruhaipart, gumi- és műanyagipart erőteljesen érintette a visszaesés, míg mások, mint a gyógyszeripar gyorsan tudtak korrigálni, a pénzügyi területet, a vegyipart és az elektronikát nem érintette számottevően a válság. Sőt, egyes területek – kommunikáció, gépgyártás - bővülni is tudtak foglalkoztatás szempontjából. 

foglalkoztatás

 

A társadalmi csoportokat is különbözőképpen érintette a helyzet. A fiatalok nehezebben tudtak belépni a munkaerőpiacra, és demográfiai okokból is csökken az új munkavállalók száma. Az idősek, elsősorban a nyugdíjkorhatár emelése miatt kevésbé hagyják ott a munkapiacot, így összességében idősödő munkavállalókkal, öregedő piaccal számolhatunk az elemző szerint

Bár a foglalkoztatás visszatért a korábbi szintre, a munkaerőhiány még nem tart teljesen ugyanazon a szinten, de a folyamat iránya egyértelmű. A régióban Magyarországon a legerősebb a munkaerőhiány jelensége, vagyis a piac éhes a munkaerőre.

Még ebben az évtizedben elfogy a tartalék

Madár István szerint 2030-ra akár 500 ezer munkavállaló tűnhet el a munkaerőpiacról, aminek demográfiai okai is vannak. Az évente 30-40 ezer fős halálozás, ami ráadásul súlyosan érinti a viszonylag fiatalabb (40-60 év), főleg férfi népességet, amit ugyan kompenzál valamennyire a külföldről érkező munkaerő, de nem egyenlíti ki. A munkaképes korú lakosság tartalékai az évtized második felére el fog fogyni. Ebbe a csökkenésbe beletartoznak azok, akik fiatalon vonulnak nyugdíjba (pl. Nők 40) körülbelül 420 ezren, és a reményvesztett munkanélküliek is (kb. 150 ezren), akik többnyire képzetlenek, és nem sok esélyük van a versenyszférában az elhelyezkedésre. Közülük az utóbbi években, akiket lehetett, a cégek felszívtak már betanított munkakörökre. 

munkaerő-tartalék

 

Ennél feszesebb már nem nagyon lehet a munkaerőpiac, mondta Madár István. Éppen ezért a lehetőséget a munkaerő migrációjában és az egészségmegőrzésbe való befektetésben látja. Ebbe a munkáltatóknak is érdemes lesz áldozniuk, a képzés és a termelékenység technológiai alapú növelése mellett. 

HR kihívások a munkapiacon: 

 Munkaerőhiány

 A munkaerő minőségének kihívásai

 A munkaerő idősödése

 A munkavállalói migráció integrálása

 A munkaerőköltség növekedése

 

https://www.hrportal.hu/hr/munkaeroehes_a_munkaeropiac_magyarorszagon-20211001.html

Kapcsolódó cikkek

Új szociális hozzájárulási adótörvény 2019-től

2019. február 12. 09:09
A 2019-től hatályba lépő új Szocho tv. alapvetően az eho integrációjával és a kedvezményrendszer átalakításával hoz újat a jelenlegi szabályozáshoz képest. Négy dologra is érdemes fokozottan figyelniük a társaságoknak: mely kedvezményeket vehetnek igénybe folytatólagosan a régi szabályok alapján, melyek érvényesíthetők az új szabályok alapján, milyen kedvezmények kerülnek kivezetésre, illetve mely kedvezmények érvényesíthetők visszamenőlegesen akár önellenőrzéssel is. Az rsm.hu írása.

Ki készíti a munkaköri leírást?

2019. augusztus 27. 09:34
Könyvajánló