Munkaerőmegtartási jó gyakorlat, testközelből

2019. december 04. 09:18
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszeripari tagság számára a „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” programsorozat keretében kamarai finanszírozással 2019. november 19-én újabb gyárlátogatást szervezett az Eisberg Hungary Kft. gyáli üzemébe.

A második alkalommal meghirdetett üzemlátogatás során az ágazatban már meglévő jó gyakorlatokat kívántuk bemutatni a résztvevő élelmiszer-előállító vállalkozások részére. A 25 fő részvételével zajlott szakmai program során Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója többek között a hatékony munkaerő-megtartásról tartott előadást, de kitért a megfelelő munkakörnyezet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázis kialakítására is.

A NAK tagjai egy gyakorlatban is működő modellről, annak kialakításáról, folyamatos fejlesztésről, valamint a gyakorlati nehézségekről, problémákról is hallhattak gondolatokat. Szó esett többek között a LEAN-módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megreformálásáról és a várt hatásokról, valamint a toborzási rendszer működéséről. Az Eisbergnél gyakorlatias példákon keresztül szemléltették, hogy már kisebb változtatásoknak köszönhetően csökkenthetőek a felesleges kiadások és mérsékelhető a gyártási veszteség. A résztvevők a dolgozók motiválására vonatkozóan is számos előremutató példát hallhattak.

A meglehetősen őszinte és inspiráló előadás után a résztvevők az üzemvezető segítségével egyórás gyárlátogatáson vettek részt, amely során a feldolgozási folyamat valamennyi elemét megtekinthették, az áru átvételétől kezdve, a válogatáson, daraboláson, tisztításon át az áru csomagolásáig és megfelelő tárolásáig.

A nagy érdeklődésre tekintettel az élelmiszeripari cégek fejlesztése érdekében az Élelmiszeripari Igazgatóság a jövőben is tervez üzemlátogatásokat.

 

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem kritizálni kellene a harmincasokat, hanem jobban megbecsülni

2019. március 20. 08:29
Nehéz eset az Y generáció?

Nyugdíj mellett a munkaerőpiacon: pró, kontra

2020. február 18. 08:23
 A nyugdíjkorhatár fölötti munkavállalás nem örvend nagy népszerűségnek hazánkban, pedig a 65 év felettiek foglalkoztatásának megannyi pozitív oldala is akad mind a foglalkoztatott, mind a munkaadó szempontjából.