Munkaerőmegtartási jó gyakorlat, testközelből

2019. december 04. 09:18
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az élelmiszeripari tagság számára a „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” programsorozat keretében kamarai finanszírozással 2019. november 19-én újabb gyárlátogatást szervezett az Eisberg Hungary Kft. gyáli üzemébe.

A második alkalommal meghirdetett üzemlátogatás során az ágazatban már meglévő jó gyakorlatokat kívántuk bemutatni a résztvevő élelmiszer-előállító vállalkozások részére. A 25 fő részvételével zajlott szakmai program során Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója többek között a hatékony munkaerő-megtartásról tartott előadást, de kitért a megfelelő munkakörnyezet, ezzel együtt a hatékony munkaerő-bázis kialakítására is.

A NAK tagjai egy gyakorlatban is működő modellről, annak kialakításáról, folyamatos fejlesztésről, valamint a gyakorlati nehézségekről, problémákról is hallhattak gondolatokat. Szó esett többek között a LEAN-módszertan alkalmazásának tapasztalatairól, a belső kommunikációs hálózat megreformálásáról és a várt hatásokról, valamint a toborzási rendszer működéséről. Az Eisbergnél gyakorlatias példákon keresztül szemléltették, hogy már kisebb változtatásoknak köszönhetően csökkenthetőek a felesleges kiadások és mérsékelhető a gyártási veszteség. A résztvevők a dolgozók motiválására vonatkozóan is számos előremutató példát hallhattak.

A meglehetősen őszinte és inspiráló előadás után a résztvevők az üzemvezető segítségével egyórás gyárlátogatáson vettek részt, amely során a feldolgozási folyamat valamennyi elemét megtekinthették, az áru átvételétől kezdve, a válogatáson, daraboláson, tisztításon át az áru csomagolásáig és megfelelő tárolásáig.

A nagy érdeklődésre tekintettel az élelmiszeripari cégek fejlesztése érdekében az Élelmiszeripari Igazgatóság a jövőben is tervez üzemlátogatásokat.

 

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Munkaidő nyilvántartása GPS-szel?

2018. november 26. 09:47
Gépjárműveinkbe GPS-t szereltettünk, használható-e a rendszerben kimutatott munkavégzés ideje munkaidő-nyilvántartásként? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Érdemes-e élni a Nők 40-el?

2019. február 01. 10:27
A nyugdíjba vonulás szigorú szabályai szerint 2019-ben is csak a teljes nyugdíjkorhatár betöltésétől állapítható meg öregségi nyugdíj, mivel a korai nyugdíjba vonulási lehetőségek már évekkel ezelőtt megszűntek. Csak egy kivétel létezik: a negyven év jogosultsági idővel rendelkező nők esete. Az öregségi teljes nyugdíjra életkorától függetlenül jogosult az a nő, aki legalább negyven év jogosultsági idővel rendelkezik. A nők kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségeiről és az ezzel kapcsolatos változásokról tartottak a napokban konferenciát a NEXON-ban.