Napo körüljárja a munkával töltött életévek fenntarthatóságának legfontosabb összetevőit

2016. július 28. 08:12
Az Egészséges munkahelyek kampány hőse, Napo az egészséges jövőbe kalauzol el minket. Az új filmben Napo elnyeri az időutazás képességét. Újonnan szerzett hatalmának köszönhetően felfedezi a múltat és a jövőt, hogy fényt derítsen arra, melyek lesznek az egészségesebb és termelékenyebb munkahelyek fő elemei a munkaerő öregedésével összefüggésben.

Az ergonomikus testhelyzetektől és a helyes emelési módszerektől kezdve a munkavállalók életkortól független képzéséig és a munkába való visszatérést segítő intézkedésekig Napo különféle témákban mutatja meg, milyen fontos a kockázatok kezelése a munkavállaló pályájának első pillanatától az utolsóig. Arra is emlékeztet, hogy minden esetben foglalkoznunk kell az életkoron alapuló megkülönböztetéssel. Az általános üzenete: A helyes munkahelyi biztonság és egészségvédelem jót tesz a vállalkozásnak.

Nézze meg a Napo – „... vissza az egészséges jövőbe” filmet (a jelenetek címe 25 nyelven) 

Keresse fel az „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampány weboldalát 

Már elérhető a film előzetese 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/napo-discovers-key-ingredients-sustainable-working-live

Forrás: OSHA Europa

 

Kapcsolódó cikkek

Durván térhet vissza a vasárnapi boltbezárás

2017. március 09. 08:48
Egy szakszervezetekből, civil és egyházi szervezetekből álló csoport európai szintű vasárnapi boltbezárást kezdeményez azzal érvelve, hogy egy többet dolgoznak az emberek hét végén.

Tovább csökkennek a munkáltatói adók jövőre

2017. október 12. 07:55
Két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintő közterhek, amennyiben az Országgyűlés megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden benyújtott törvényjavaslatát – közölte az MTI.