Napo körüljárja a munkával töltött életévek fenntarthatóságának legfontosabb összetevőit

2016. július 28. 08:12
Az Egészséges munkahelyek kampány hőse, Napo az egészséges jövőbe kalauzol el minket. Az új filmben Napo elnyeri az időutazás képességét. Újonnan szerzett hatalmának köszönhetően felfedezi a múltat és a jövőt, hogy fényt derítsen arra, melyek lesznek az egészségesebb és termelékenyebb munkahelyek fő elemei a munkaerő öregedésével összefüggésben.

Az ergonomikus testhelyzetektől és a helyes emelési módszerektől kezdve a munkavállalók életkortól független képzéséig és a munkába való visszatérést segítő intézkedésekig Napo különféle témákban mutatja meg, milyen fontos a kockázatok kezelése a munkavállaló pályájának első pillanatától az utolsóig. Arra is emlékeztet, hogy minden esetben foglalkoznunk kell az életkoron alapuló megkülönböztetéssel. Az általános üzenete: A helyes munkahelyi biztonság és egészségvédelem jót tesz a vállalkozásnak.

Nézze meg a Napo – „... vissza az egészséges jövőbe” filmet (a jelenetek címe 25 nyelven) 

Keresse fel az „Egészséges munkahelyet minden életkorban!” kampány weboldalát 

Már elérhető a film előzetese 

https://osha.europa.eu/hu/highlights/napo-discovers-key-ingredients-sustainable-working-live

Forrás: OSHA Europa

 

Kapcsolódó cikkek

Mivel lehetne trendivé, ne adj' isten szexivé tenni az üzemi tanács intézményrendszerét?

2018. április 06. 07:37
Tényleg. Mivel is? Hát a nevet ugye buktuk, mert törvény rendezi, és általában valamilyen kellemetlen asszociációval társul. Akkor viszont nem sok más maradt: a tartalommal kell villantani! De persze előtte jó lenne tisztázni, mi haszna van az ÜT-nek?

Kiszámítható agrárkereskedelmi feltételek szükségesek az éhezés problémájának megoldásához

2018. július 05. 07:34
Földünk mezőgazdasági termelése tartós növekedési pályára állt be, sőt, rekordok dőltek meg 2017-ben a legtöbb gabona- és húsféle, a tejtermékek és halak esetében – és ezzel együtt a gabonakészletek is soha nem látott mennyiségre duzzadtak, olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) közös előrejelzésében. A mezőgazdasági termékekkel való kereskedelem hozzájárul az élelmezésbiztonság megvalósításához, hangsúlyozzák, ezért fontos a kereskedelet támogató szabályozó környezet.