Nincs áttörés: még mindig elképesztően sok ételt dobnak ki a magyarok

2019. október 03. 14:58
Nem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszerpazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába évente - olvasható a szerdai Világgazdaságban.

Ebből a menthető élelmiszerek mennyisége 80-100 ezer tonnára tehető - mondta a lapnak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója, Szcígel Andrea. A szervezet 14 éve gyűjti be gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált termékeket, ez idő alatt több mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztottak szét az országban, a szállítmányok értéke meghaladta a 32 milliárd forintot.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az egyesület mintegy 70 gyártócéggel és öt áruházlánccal áll kapcsolatban, köztük a Tescóval és az Auchannal. Ezeknél a cégeknél naponta zajlik az élelmiszermentés: nagy mennyiségben ajánlanak fel pékárukat, zöldséget és gyümölcsöt.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Nemcsak a fogyasztók pazarolnak

2019. február 11. 08:00
Az élelmiszer-pazarlás, angolul food waste, az utóbbi években népszerű fogalommá vált. A legtöbb szakértő a fogyasztók és a kereskedelem pazarló magatartásával foglalkozik, holott a fogyasztók után a második legtöbb veszteséget a feldolgozóipar termeli.

Indul az eperszezon: mennyiért mérik majd a piacokon a szezon sláger gyümölcsét?

2021. április 20. 08:08
Végre itt a tavasz és vele együtt az eper szezonja is. Évközben az élelmiszerboltok gyümölcsosztályain bármikor hozzá lehet jutni a külföldről behozott áruhoz, de az igazi magyar epret csak a termelőknél vásárolhatók meg. Az elmúlt években az időjárási viszonyok és a vásárlói szokások is megváltoztak, ezért kíváncsiak voltunk rá, hogyan látja a kereslet alakulását a HírősEper.hu-nál Rozmán-Gál Annamária fiatal gazda.