Nincs áttörés: még mindig elképesztően sok ételt dobnak ki a magyarok

2019. október 03. 14:58
Nem hoztak áttörést az elmúlt évek törekvései az élelmiszerpazarlás visszaszorítására Magyarországon, még mindig csaknem 2 millió tonna élelmiszer megy a kukába évente - olvasható a szerdai Világgazdaságban.

Ebből a menthető élelmiszerek mennyisége 80-100 ezer tonnára tehető - mondta a lapnak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója, Szcígel Andrea. A szervezet 14 éve gyűjti be gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól a feleslegessé vált termékeket, ez idő alatt több mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztottak szét az országban, a szállítmányok értéke meghaladta a 32 milliárd forintot.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az egyesület mintegy 70 gyártócéggel és öt áruházlánccal áll kapcsolatban, köztük a Tescóval és az Auchannal. Ezeknél a cégeknél naponta zajlik az élelmiszermentés: nagy mennyiségben ajánlanak fel pékárukat, zöldséget és gyümölcsöt.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Újra riasztott a RASFF

2018. november 12. 07:59
Német bejelentés szerint egy vásárló kisebb drótdarabot talált a dmBio étcsokoládés kókuszos szeletben. A dm Kft. felelős vállalkozóként értesítette a Nébih-et, a terméket kivonta a forgalomból, és minden szükséges intézkedést megtett a vásárlók tájékoztatása céljából.

Helytelen receptúrával gyártott díszítő habalapot hívtak vissza

2018. november 12. 07:58
A Meggle Hungary Kft. arról tájékoztatta a Nébih-et, hogy visszahívja az alábbi azonosítójú termékét.