Kapcsolódó tartalmak: pazarlás

Hír: Elképesztő mennyiségű marha végzi a kukában

2016. február 29. 08:14
 
Évente 34 ezer tonna marhahúst dobnak a szemétbe a brit háztartások, ez mintegy 260 millió fontba (101,8 milliárd forint) kerül és nagyjából 300 millió hamburgert lehetne belőle készíteni.

Hír: 50 ezer forint: minden család ennyi élelmiszert dob a szemétbe

2016. október 12. 07:42
 
Magyarországon évente mintegy 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, ennek hozzávetőleg egynegyede a háztartásokban. Egy átlagos magyar család évente 50 ezer forintnyi élelmiszert dob a szemétbe.

Hír: Magyarország elkötelezett az élelmiszerpazarlás mennyiségének csökkentésében

2016. október 19. 08:27
 
Az előttünk álló évek egyik legjelentősebb megoldandó feladata a föld növekvő népességének egyre szűkösebb természeti erőforrások melletti megfelelő élelmezése. Az élelmezés-biztonság növelésének egyik legésszerűbb és leghatékonyabb eszköze az élelmiszerpazarlás és veszteség mértékének visszaszorítása.

Hír: Brutális mennyiségű élelmiszer végzi a szemétben

2016. október 19. 08:36
 
Az előttünk álló évek egyik legjelentősebb feladata a Föld növekvő népességének egyre szűkösebb természeti erőforrások melletti megfelelő élelmezése. Az élelmezés-biztonság növelésének egyik legésszerűbb eszköze az élelmiszerpazarlás és veszteség mértékének visszaszorítása.

Hír: Élelmiszerpazarlás – Az olaszoknál már törvénybe foglalva

2016. október 27. 07:40
 
A minap újra elém került az élelmiszerpazarlás témaköre, amelyben lassan már szakértőnek kezdem érezni magam, és egyre jobban is érdekel, hogy a hazai és nemzetközi porondon hogyan zajlik a probléma kezelése, amit az olaszok már törvényi szintre emeltek.

Hír: A háztartások évente 100 milliárd forint értékű élelmiszert dobnak ki

2016. november 21. 11:24
 
Tudatos vásárlással és ésszerű tárolással évi 100 milliárd forint értékű élelmiszert menthetnék meg a kidobástól - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a „Maradék nélkül: a NÉBIH az élelmiszerpazarlás ellen” elnevezésű kampányának nyitókonferenciáján.

Hír: Rút kiskacsákkal az élelmiszer pazarlás ellen

2017. február 16. 08:22
 
A Tesco Lengyelországban is megkezdi a nem igazán tökéletes, csúf, de normális minőségű zöldségek árusítását, amivel elkerülheti ezek kidobását.

Hír: Az egész világ pazarol: rengeteg élelmiszer megy tönkre

2017. február 23. 07:25
 
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak. További komoly veszteségforrás, hogy az élelmiszerek jelentős része a szemétbe kerül.

Hír: „Tökéletlenül tökéletes” a Tesco élelmiszer-pazarlás elleni kampánya

2017. május 05. 08:14
 
Népszerű a Tesco „Perfectly Imperfect” kezdeményezése a magyar vásárlók körében, így április közepétől 8 újabb, így összesen már 20 áruházban érhető el az esztétikai hibás, ám minőségileg kifogástalan zöldség-gyümölcs kínálat. A 2017 januárjában indított pilot projekt egyik fő célja, hogy az áruházlánc termelői oldalon is segítsen csökkenteni az élelmiszer-pazarlást.

Hír: Az élelmiszerpazarlás megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a „Maradék nélkül” program

2017. június 28. 08:38
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait.
«12»