Polip és lazac egy penészes hűtőházban

2016. szeptember 26. 08:41
Több mint 2,5 tonna lejárt, jelöletlen és ismeretlen eredetű élelmiszer megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A csomagolással is foglalkozó vecsési hűtőházat üzemeltető vállalkozás milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

A megsemmisített termékek között akadt lepényhal, bébi polip, lazacfilé, szeletelt gomba, gyalult tök, gyorsfagyasztott túrógombóc és borjú bélszín is. A szakemberek sérült, valamint szennyezett csomagolású termékeket is találtak.

A Nébih közleménye szerint az ellenőröket a múlt heti vizsgálatkor penészes falak és mennyezet, valamint rozsdás berendezés fogadta, és rovartetemeket is bőven találtak a helyszínen. A higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vállalkozás csomagolási tevékenységét. A problémákat a hűtőház az ellenőrzés óta kijavította, így a megismételt hatósági szemle alapján folytathatta működését.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Színesebb és izgalmasabb - Megújult programokkal, Szakmai Nappal várja látogatóit a 78. OMÉK

2017. augusztus 04. 08:18
Szakmai nappal, Bioszigettel, Gyermekszigettel, Civil térrel, megnövelt területen várja látogatóit szeptember 20-24. között a HUNGEXPO-n és a Kincsem Parkban a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK).

A magyar tojás jó tojás!

2016. október 28. 12:23
Teljes biztonsággal fogyaszthatók és jó minőségűek a magyar termelésből származó étkezési tojások – közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) annak kapcsán, hogy szalmonellával fertőzött lengyel tojások kerültek az európai piacra.