Sorra lépnek be a dolgozók a szakszervezetekbe az Audi-sztrájk sikerén felbuzdulva

2019. február 12. 09:26
Akadt olyan cég is, ahol azonnal be akarták szüntetni a munkát, aztán elmagyarázták nekik, hogy sztrájkot nem lehet egyik pillanatról a másikra elkezdeni.

 

Több autóipari cég dolgozói is megkeresték a Vasas Szakszervezeti Szövetséget, hogy tagszervezetet szeretnének alapítani – írja a Népszava. Az egyik cégnél a dolgozók azonnal sztrájkba akartak lépni a magasabb fizetésekért, a lap szerint úgy kellett elmagyarázni nekik, hogy a törvény szerint nem így működik a sztrájk.

A győri Audi munkabeszüntetését megszervező szakszervezet is azt közölte: a gyárban dolgozók 70 százaléka már szakszervezeti tag. A Vasas Szakszervezeti Szövetségnél az addig 25 ezer fős tagság nagyjából 10 százalékkal bővült az elmúlt hetekben, a szervezet alelnöke szerint nem csak az Audi-sztrájk sikerén felbuzdulva, hanem azért is, mert egyre erősebb a dolgozók érdekérvényesítési szándéka és képessége. Azért még így is van hova fejlődni: az országban a munkavállalók nagyjából 10 százaléka tagja valamilyen érdekképviseletnek

 

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

24 órára leállhat a termelés a Conitental makói gyárában

2021. február 24. 07:37
A gumigyárak nem hátrálnak. 24 órás sztrájk lesz holnap, február 24-én, szerdán délután 2 órától, másnap délután 2 óráig a Continental makói gumigyárában – közölte a Makói Gumiipari Szakszervezet és a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség.

Munkanélküliség az EU-ban: a legfrissebb adatok

2020. március 09. 12:50
Az Eurostat adatai