Szalmonellával szennyezett fűszerkeveréket hívtak vissza

2018. november 19. 08:00
Szalmonella szennyezettség miatt visszahívta a Mikado Pizza fűszerkeveréket a Lidl Magyarország Bt.

Az érintett termék azonosító adatai:

  • A termék neve: Mikado Pizza fűszerkeverék
  • Tételazonosító: L803101
  • Minőségmegőrzési idő: 12.03.2020
  • Kiszerelés: 20g
  • Előállító: Szilasfood Kft.

A Lidl Magyarország Bt. felelős vállalkozóként értesítette a Nébih-et, és minden szükséges intézkedést megtett a vásárlók tájékoztatása céljából. Tájékoztatásuk szerint a terméket az üzletek visszaveszik.

Salmonella baktérium súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat. A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, ezért csak a nyersen felhasznált fűszer fogyasztása jelenthet egészségi kockázatot.

Salmonella baktériumról a Nébih honlapján olvashatók bővebb információk.

nebih.portal.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen növekedett az élelmiszeripar teljesítménye

2022. február 17. 09:00
Az elmúlt években az élelmiszeripari termelés és az értékesítés is számottevően élénkült – közölte Nagy István agrárminiszter. Az élelmiszeripar összes értékesítése csaknem elérte a 4,5 ezer milliárd forintot, 2010 óta több mint 114 százalékkal nőtt.

Élelmiszeripari termékek kereskedésével csaltak áfát

2020. július 22. 09:41
Több milliárd forint áfát csalt egy Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével, a gyanúsítottak közül a Budai Központi Kerületi Bíróság öt embert letartóztatott - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.