Több mint 4700 kg terméket vont ki a forgalomból a Nébih

2018. április 16. 10:30
Egy fővárosi, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a helyszínen összesen több mint 4700 kg terméket vontak ki a forgalomból, amelyek között jelentős mennyiségben voltak lejárt, illetve jogellenesen meghosszabbított lejáratú, hamisított élelmiszerek.

2018 márciusában egy fővárosi élelmiszer-forgalmazó vállalkozás raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nébih szakemberei. Az élelmiszer-vállalkozás elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszerek forgalmazásával foglalkozott.

A raktárhelyiségekben az ellenőrök jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti – az ellenőrzés időpontjában már lejárt – minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén. A termékek között akadt olyan is, melynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.

A szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen 4766,698 kg élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Az érintett vállalkozás adatai elérhetőek a jogsértés listán.

http://portal.nebih.gov.hu/-/tobb-mint-4700-kg-termeket-vont-ki-a-forgalombol-a-nebih

 

Kapcsolódó cikkek

Agrárkamara: A vadkár egyre nagyobb probléma az országban

2016. augusztus 23. 08:49
A gazdálkodók felelősséget éreznek a biológiai sokféleség megőrzéséért A vadkár egyre nagyobb probléma az országban, a térített mezőgazdasági vadkár 2015-ben 2,3 milliárd forintot tett ki - hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) érintett osztályainak ülésén, ahol a Szent István Egyetem (SZIE) Vadvilág Megőrzési Intézetnek a vadkárral kapcsolatos rendelkezések megalapozásához készített felmérését mutatták be hétfőn.
 

Miért hagyják el a jó munkavállalók a „jó” munkahelyeket?

2018. június 18. 10:57
A munkahelyi kultúra elemei közötti szakadékok miatt hagyják el a jó munkavállalók a „jó” munkahelyeket. A szervezetben elvárt viselkedés meghatározásával, az ezeket fenntartó rendszerek és folyamatok azonosításával, valamint a munkatársak és a szervezet fejlődését segítő gyakorlatok kialakításával megakadályozható, hogy a legjobb emberek elhagyják a fedélzetet.