Tovább lehet felhasználni a SZÉP-kártyás pénzeket

2021. november 10. 09:03
Egérutat kap, akinek beragadtak a forintjai
Tovább lehet felhasználni a SZÉP-kártyás pénzeket

Ahogy az lenni szokott, beragadtak pénzek a SZÉP-kártyák alszámláin, és ezeket az eredeti szabályok szerint csak idén december 31-ig lehetett volna alszámláktól függetlenül, szabadon elkölteni. A hétfő esti Magyar Közlöny egy rendelkezése azonban megoldotta azok problémáját, akik sehogy se tudták volna felélni a kártyán maradt pénzeiket.

A rendelet ugyanis az eredeti határidőt 10 hónappal megtoldotta, vagyis 2022. szeptember 30-ra módosította. Eddig lehet tehát most már elkölteni a SZÉP kártyás pénzeket.

napi.hu cikke szerint október végén 150-170 milliárd forint lehetett még a számlákon, ezek szabad elköltését hosszabbította meg most a kormány.

Forrás: mfor.hu / www.szakszerveztek.hu

Kapcsolódó cikkek

VOSZ: két év múlva ott leszünk a kétszázezres minimálbér közelében, sőt

2021. június 18. 08:18
Jelentős adó- és járulékcsökkentésre lenne szükség

Így bánjunk a pályázókkal állásinterjún

2022. május 25. 10:40
Egy udvariatlan irodai portás is romba dönthet egy kiválasztási folyamatot – figyelmeztet cikksorozata negyedik részében Varga Krisztina személyzeti tanácsadó. Ez is hozzátartozik ugyanis az állásinterjús jelöltélményhez, ami egyre fontosabb összetevője a jó szakemberek megszerzésének. Olyan légkört kell teremteni, ami azt sugallja az állásra pályázónak, hogy itt jó lesz dolgozni, itt értékelnek, figyelnek rám, ellátnak minden szükséges információval. A negyedik részben a szakember az interjútípusokkal, technikákkal és a környezettel foglalkozik.