Tovább lehet felhasználni a SZÉP-kártyás pénzeket

2021. november 10. 09:03
Egérutat kap, akinek beragadtak a forintjai
Tovább lehet felhasználni a SZÉP-kártyás pénzeket

Ahogy az lenni szokott, beragadtak pénzek a SZÉP-kártyák alszámláin, és ezeket az eredeti szabályok szerint csak idén december 31-ig lehetett volna alszámláktól függetlenül, szabadon elkölteni. A hétfő esti Magyar Közlöny egy rendelkezése azonban megoldotta azok problémáját, akik sehogy se tudták volna felélni a kártyán maradt pénzeiket.

A rendelet ugyanis az eredeti határidőt 10 hónappal megtoldotta, vagyis 2022. szeptember 30-ra módosította. Eddig lehet tehát most már elkölteni a SZÉP kártyás pénzeket.

napi.hu cikke szerint október végén 150-170 milliárd forint lehetett még a számlákon, ezek szabad elköltését hosszabbította meg most a kormány.

Forrás: mfor.hu / www.szakszerveztek.hu

Kapcsolódó cikkek

Visszautalhatom-e felmondás után a SZÉP kártyámról a cafeteriát?

2019. június 03. 07:53
Felmondással megszüntettem a munkaviszonyomat április elsejével. A munkaadó által nekem szép kártyára átutalt cafeteria összegét a munkabéremből szeretnék levonni. A cafeteria összegét béren kívüli juttatásként kaptam, és csak bizonyos szolgáltatások igénybevételére használhatom. A szép kártyámon megvan még az egész összeg. Mit kell tennem, hogy onnan tudjam visszautalni a munkáltatómnak?

Robbanhatja a koronavírus a távmunkát - a világ legnagyobb kísérlete zajlik

2020. február 26. 08:34
Az atipikus munkavégzési formák egyébként is terjedőben vannak. Nagyot dobhat az arányon a koronavírus járvány terjedése is. A világ legnagyobb home office kísérlete zajlik. A Távol-Keleten vaskalapos főnökök ezrei szembesülnek azzal, hogy nem csak az irodában ülő kolléga dolgozik. Érdemes már most készülni erre.