Új támogatás agrár-erdészeti rendszerek létrehozására

2016. december 05. 08:52
A Miniszterelnökség 1,26 milliárd forint keretösszeggel hirdetett pályázatot az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásának támogatása céljából 2016. november 30-án.

A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló összeg az agrár-erdészeti rendszerek létrehozásával a faji, a populáció szintű és a tájképi sokféleség megőrzését hivatott támogatni. A felhívás keretében szántóföldi kultúrával kombinált agrár-erdészeti rendszerek, illetve gyepgazdálkodással kombinált fás legelők, vagy fás kaszálók, valamint mezővédő fásítások újonnan történő létrehozására igényelhető forrás.

támogatás

Mezővédő fásításokra is igényelhető forrás – fotó: Shutterstock

A pályázati felhívásra magánjogi földhasználók, települési önkormányzatok és társulásaik, mint jogszerű földhasználók nyújthatják be kérelmüket 2017. január 16. és 2019. január 16. között. A beérkezett pályázatok elbírálására szakaszos módon kerül sor. Az első szakasz 2017. február 15-én zárul.

agroinform.com

Kapcsolódó cikkek

Jelentős a túligénylés a vidékfejlesztési pályázatoknál

2016. augusztus 19. 08:34
A Vidékfejlesztési Program (VP) több kiírása esetében jelentős a túligénylés a pályázók részéről, a legnagyobb összegre a szarvasmarha-ágazat szereplői nyújtottak be pályázatot - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára Bonyhádon.

A kereteket meghaladó pályázati igények

2017. április 12. 07:51
Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták. Az újak közül 17-re még nem lehet kérelmet beadni, a korábban meghirdetettek közül 28-at már le is zártak. A gazdálkodók a kapacitásbővítő beruházásokat részesítették előnyben.