Üvegszilánkokat találtak fagyasztott rösztiben

2019. február 25. 09:50
Belga bejelentés szerint két francia vásárló Auchan sajátmárkás fagyasztott rösztiben üvegszilánkokat talált. A termékből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

A termékek adatai:

  • A termék megnevezése: Auchan Rösti
  • Kiszerelés: 1 kg, fagyasztott
  • Minőség-megőrzési idő: 09/2020
  • Tételszám: 182606 
  • RASFF referenciaszám: 2019.0408

 

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyasszák azt el. A magyar hatóság értesült a riasztásról, és azonnal felvette a kapcsolatot a forgalmazóval annak érdekében, hogy a kifogásolt tétel a továbbiakban ne juthasson el a fogyasztókhoz.

Az Auchan Magyarország Kft. tájékoztatása szerint, a terméket kivonták a forgalomból, és minden szükséges intézkedést megtettek a vásárlók tájékoztatása (https://www.auchan.hu/reszletek/hirek/tajekoztatas-termekvisszahivasrol-auchan-roszti-burgonya-1-kg ) céljából. Az adott tételszámú terméket az áruházak visszaveszik, a vételárat megtérítik.

portal.nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

Az összefogásnak köszönhetően lehetővé válik a kettős minőségű élelmiszerekkel szembeni fellépés

2019. április 23. 08:41
Több mint két éve került fókuszba a kettős minőségű élelmiszerek ügye, melyben az Agrárminisztérium határozottan kiállt a vásárlók mellet. Több vizsgálat is bizonyította a jelenség létezését, amelyet végül elismert az Európai Bizottság, és annak elnöke Jean-Claude Juncker is. Sikeres volt a V4-országok és más közép-európai tagállamok összefogása, mert közösen elértük, hogy módosította az Európai Bizottság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló irányelvet, mely lehetővé teszi a termékek kettős mércéjével szembeni fellépést.

Közös cél a minőségi alapanyagok, élelmiszerek megjelenése a közétkeztetésben

2019. május 16. 08:07
Célunk, hogy a hazai közétkeztetésben olyan egészséges, biztonságos és megbízható, főként helyi és bio–alapanyagokból előállított ételek készüljenek, amelyek mennyiségileg és minőségileg is megfelelnek a különböző korcsoportok élettani igényeinek – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének Országos Szakmai Napján.