Veszélyes anyag lehet ebben a zabpehelyben, ne egye meg

2020. december 11. 12:13
Az Auchan áruházlánc tájékoztatása szerint az alábbi termék minősége nem megfelelő, ezért biztonsági okokból az alábbi azonosítókkal rendelkező „AUCHAN NAGY SZEMŰ ZABPEHELY 500 g" megnevezésű terméket visszahívják.
Veszélyes anyag lehet ebben a zabpehelyben, ne egye meg
Termékjellemzők:

Megnevezés: AUCHAN NAGY SZEMŰ ZABPEHELY 500 g

Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

EAN kód: 5999086429582

Minőségmegőrzési idő: 17.12.2021.

Tételazonosító: 200330/470

A visszahívás oka, hogy a termék idegen növényi anyaggal (feltehetően csattanó maszlaggal) lehet szennyezett.

Kép a termékről:

Ellenőrizze a termék adatait, ha vett belőleFORRÁS: AUCHAN

A visszahívással kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is tájékoztatást adott ki, melyben kéri a vásárlókat, hogy A FENTI AZONOSÍTÓ ADATOKKAL MEGEGYEZŐ TERMÉKET NE HASZNÁLJÁK FEL! 

A probléma jellegéről bővebben: a csattanó maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat. A tropán alkaloidokról bővebben itt olvashat.

A cég a terméket zárolta és visszahívta a fogyasztóktól. A fenti azonosítókkal ellátott termék vételárát a vásárlás helyszínén blokk nélkül is visszatérítik.

origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Összefogott a hazai zöldség-gyümölcs ágazat: termékfelajánlásokkal segíti a koronavírus elleni küzdelmet

2020. április 07. 08:09
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felhívására a magyar zöldség-gyümölcs termelők részt vesznek a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak friss és feldolgozott zöldséggel és gyümölccsel történő ellátásában.

Az élelmiszerbiztonságról egyeztettek az uniós agrárminiszterek

2022. május 26. 13:32
Az Európai Uniónak erkölcsi és gazdasági kötelessége, hogy növelje mezőgazdasági termelését, ehhez azonban elengedhetetlen a termelés csökkenését eredményező intézkedések újragondolása – mondta Feldman Zsolt Brüsszelben. Az orosz-ukrán háború miatt kialakult agrárpiaci és élelmezésbiztonsági válságról egyeztettek az agrárminiszterek.