Veszélyes anyag lehet ebben a zabpehelyben, ne egye meg

2020. december 11. 12:13
Az Auchan áruházlánc tájékoztatása szerint az alábbi termék minősége nem megfelelő, ezért biztonsági okokból az alábbi azonosítókkal rendelkező „AUCHAN NAGY SZEMŰ ZABPEHELY 500 g" megnevezésű terméket visszahívják.
Veszélyes anyag lehet ebben a zabpehelyben, ne egye meg
Termékjellemzők:

Megnevezés: AUCHAN NAGY SZEMŰ ZABPEHELY 500 g

Forgalmazó: Auchan Magyarország Kft.

EAN kód: 5999086429582

Minőségmegőrzési idő: 17.12.2021.

Tételazonosító: 200330/470

A visszahívás oka, hogy a termék idegen növényi anyaggal (feltehetően csattanó maszlaggal) lehet szennyezett.

Kép a termékről:

Ellenőrizze a termék adatait, ha vett belőleFORRÁS: AUCHAN

A visszahívással kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is tájékoztatást adott ki, melyben kéri a vásárlókat, hogy A FENTI AZONOSÍTÓ ADATOKKAL MEGEGYEZŐ TERMÉKET NE HASZNÁLJÁK FEL! 

A probléma jellegéről bővebben: a csattanó maszlag mérgező anyagokat, úgynevezett tropán alkaloidokat tartalmaz, amely nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolja a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhat. A tropán alkaloidokról bővebben itt olvashat.

A cég a terméket zárolta és visszahívta a fogyasztóktól. A fenti azonosítókkal ellátott termék vételárát a vásárlás helyszínén blokk nélkül is visszatérítik.

origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Íme a világ legnagyobb tejipari cégei

2020. június 15. 07:57
A globális piac tíz legnagyobb tejipari vállalatának listáján öt kínai, három amerikai, egy orosz és a lista élén egy szaúd-arábiai vállalat foglal helyet.

Csak tiszta tejből lehet minőségi sajt

2020. július 08. 08:40
A Balaton mellett hagyományos paraszti életmód szerint él a mindig mosolygó, vidám Török Gergő, a Felsőörsi Tekergő Sajtműhely sajt­mestere. Korán kel, hogy megfejje, ellássa az állatokat, emellett sajtot készít, kezel, csomagol, majd ismét az állatokkal foglalkozik, és csak este indul haza. A sajtmestert életútjáról, állattartásról, valamint a sajtkészítés fortélyairól kérdeztük.