Hírek
Pálinkafőzdék felkészülése: szeptemberre csúcsra pörög a termelés
2024. június 17. 16:05
Hamarosan kezdődik az igazi roham a pálinkafőzdékben, ami szeptemberben csúcsosodik ki igazán. Mivel alapanyag lesz bőven, sőt még maradt tavalyi készlet, vagyis cefre, ezért időben kell lekötni a még szabad kapacitásokat – erről tájékoztattak bennünket a megkérdezett szakemberek. Jó hír, hogy a tavalyi évhez képest a legtöbb helyen nem változtattak az árakon, így átlagban a kisüsti pálinka literje 1400 forint, az aromatornyos kifőzése 1500 forintba kerül.
Édesvízi medúzák bukkantak fel
2024. június 17. 15:53
Új együttműködés a Budakeszi Vadaspark és a Herman Ottó Intézet Között
2024. június 17. 15:45
Saláta: vertikális farmról az áruházba
2024. június 17. 15:41
A gombatönk is felkerült a csirkék étlapjára
2024. június 17. 15:36
Az MME figyelmeztet, rendkívül veszélyes a vízimadarak etetése
2024. június 17. 15:29
Váratlan fordulat: elfogadták a Green Deal egyik legvitatottabb részét!
2024. június 17. 15:25
Amitől sokan tartottak a mezőgazdaságban, most bekövetkezett. Igaz, maradt egy kiskapu...
Az uniós tagállamok többsége hétfőn (június 17-én) a Tanács luxembourgi ülésén véglegesen zöld utat adott a természet-helyreállítási törvénynek, ami a Green Deal egyik legvitatottabb dossziéjának utolsó lépését jelenti.
Mivel kezelik a déligyümölcsök felületét, és hogyan távolítható az el?
2024. június 17. 13:42
Kedvelt élelmiszeripari alapanyag a citromfélék héja, számos ételnél, édességnél nélkülözhetetlen alapanyag. Köztudott, hogy a déligyümölcsöket zölden vagy éretlen állapotban szüretelik, és hosszú utat tesznek meg a gyümölcsök, míg a fogyasztók asztalára kerülnek. Hogy miért és mivel kezelik a déligyümölcsök héját, azok hogyan távolíthatók el a héjról és mégis milyen lebomlási időkkel számolhatunk, megtudhatjuk dr. Némethy Zsuzsanna legújabb írásából.
Tonnaszám dobják ki a paradicsomot a román gazdák
2024. június 17. 13:29
Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében
2024. június 17. 13:24
A helyi termékek minőségfejlesztését szolgálta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Pannon Helyi Termék Nkft. által közösen rendezett szakmai program, amelynek házigazdája a Táj-Kapocs Alapítvány volt. A taliándörögdi rendezvényen számos helyi termelő, kézműves találkozott, hogy megosszák tapasztalataikat, és új kezdeményezéseket ismerjenek meg.