Kapcsolódó tartalmak: Áfa

Hír: Megsarcolt zöldségfogyasztás

2018. április 16. 10:31
 
Spanyolországban 3, de Hollandiában is csak 6 százalékos áfa sújtja a zöldség- és gyümölcstermesztőket. A hazai termelőknek viszont 27 százalékos forgalmi adó mellett kellene érvényesülniük az egyre fokozódó versenyben. A szektor szereplői ezért a tej- és a húságazat mintájára az adó mielőbbi mérséklését szorgalmazzák.

Hír: A pékszövetség szorgalmazza az áfacsökkentést

2018. május 08. 08:13
 
A szövetség elnöke reméli, hogy a kormányzat komolyan fontolóra veszi a pékáruk áfájának mérséklését

Hír: Százmilliós mezőgazdasági áfacsalás

2018. június 15. 15:50
 
A gyanú szerint százmillió forinttal károsította meg a költségvetést a traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával "ügyeskedő" társaság. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága vádemelést javasol.

Hír: A NAK a fordított áfa alkalmazásának meghosszabbítását javasolja

2018. június 18. 10:51
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tapasztalatai szerint a gabonákra és egyes olajnövényekre alkalmazott, 2018. december 31-én lejáró fordított áfafizetési rendszer egyértelműen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ezért az alkalmazás meghosszabbítását szorgalmazza.

Hír: Egyetértés övezi az agráradózás átalakítását

2018. augusztus 14. 09:04
 
„Merész tervek: teljes reform előtt az agráradózás?” című beszélgetés során a NAK egyik közelmúltbeli javaslatát vitatták meg szakemberek Hajdúböszörményben. Az áfacsökkentés folytatását és a családi mezőgazdasági vállalkozási forma bevezetését egyöntetűen kedvezően fogadták.

Hír: Durván drágul a pálinka - Nem lesz 5 százalékos áfakulcs

2018. szeptember 17. 10:58
 
Literenként mintegy kétezer forinttal, vagyis 30-40 százalékkal drágulhatnak jövő januártól a pálinkák és a keserű likőrök a magyar boltok polcain. A várható drasztikus áremelkedés oka, hogy e két termékkategóriára is kivetették a népegészségügyi termékadót (NETA). Megoldást jelentett volna, ha a pálinkák áfáját öt százalékra csökkentik, de az illetékes tárcák elvetették a szakmai javaslatot.

Hír: Az EU-ban 25 százalékos lehet a legfelső áfakulcs

2018. október 04. 08:40
 
Az Európai Parlamentben a képviselők szerdán támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét, néhány módosítással – köztük a legfelső áfakulcs meghatározásával.

Hír: A tartós tejekkel folytatódik az élelmiszerek ÁFA-csökkentése

2019. január 07. 08:41
 
Január elsejétől 18%-ról 5% százalékra csökken az ESL és az UHT tejek forgalmi adója – emlékeztetett dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár Budapesten, a Corvin Pláza CBA üzlete előtt megtartott sajtótájékoztatóján. Az Agrárminisztérium a tej árának csökkenését és az ágazat fehéredését várja az intézkedéstől. 

Hír: Olcsóbb húst és drágább éttermeket hozott a szelektív áfacsökkentés

2019. március 01. 07:39
 
Míg a sertés- és a baromfihús esetében csaknem teljes mértékben megjelent a fogyasztói árakban az áfacsökkentés, addig a friss tejnél és a tojásnál csak részlegesen, az éttermi árakban pedig drágulással párosult az adókedvezmény.

Hír: Élelmiszeripari termékek kereskedésével csaltak áfát

2020. július 22. 09:41
 
Több milliárd forint áfát csalt egy Budapest és Győr környéki cégeket irányító bűnbanda élelmiszeripari termékek kereskedésével, a gyanúsítottak közül a Budai Központi Kerületi Bíróság öt embert letartóztatott - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.