Kapcsolódó tartalmak: Amerika

Hír: Agrárminiszteri tárgyalás Washingtonban

2016. április 18. 10:58
 
A tejpiaci válságról, az európai-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalásokról és a GMO-mentesség fenntartásának ügyéről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter amerikai programjának első napján Washingtonban. A látogatáshoz időzítve az amerikai fővárosban és New Yorkban gasztronómiai termékbemutatót is tartanak magyar minőségi élelmiszerekből és borokból.

Hír: Újabb botrány a növényvédő szerek miatt

2017. május 05. 08:08
 
A glifozát hatóanyagéhoz hasonló botrány van kialakulóban az Egyesült Államokban. Ezúttal az úgynevezett organofoszfát típusú vegyületek kapcsán merült fel, hogy súlyosan károsítják az élővilágot, különösen a kiskorúak, illetve a szerekkel dolgozó gazdálkodók szervezetét. A Dow Chemical megpróbálja elérni a Trump-kormányzatnál, hogy ne törődjön a veszélyre figyelmeztető, nem megbízhatónak tartott tanulmányokkal.

Hír: Egyre nagyobb a szakadék a cégvezetők és a munkavállalók közt

2017. május 12. 08:39
 
Nőtt a különbség az amerikai nagyvállalati vezetők és a munkavállalók jövedelme között tavaly. A tőzsdén jegyzett ötszáz legnagyobb részvénytársaság vezetői 2016-ban átlagosan 13,1 millió dollárt kerestek, 347-szer többet egy átlagos munkavállalónál. Egy évvel korábban 335-szörös volt a különbség - derült ki az AFL-CIO amerikai szakszervezeti szövetség éves jelentéséből.

Hír: Természeti katasztrófát idéz elő az amerikai elnök?

2017. július 31. 08:13
 
Katasztrófa-forgatókönyveket olvashatunk, amióta Donald Trump bejelentette: az Egyesült Államok kilép a párizsi klímamegállapodásból. De miért olyan fontos a világ élelmiszer-termelése szempontjából útját állni a globális felmelegedésnek?

Hír: Megéri belehalni a munkába?

2018. július 26. 14:34
 
Forradalomra van szükség a munkahelyi egészségvédelem terén, véli Jeffrey Pfeffer, a Stanford Egyetem professzora, aki a szervezeti viselkedés témakörével foglalkozik. Mint mondja a jelenlegi gyakorlat, ami a túlmunkát és a munka-magánélet egyensúlytalanságát illeti, megöli a munkavállalókat. Ez pedig végsősoron a cég teljesítményének és az egyén jóllétének sem tesz jót, írja tavasszal megjelent Dying for a Paycheck (vagyis a „Meghalni a fizetésért”) című könyvében.

Hír: Óriáscégek üzlete Magyarországon - változtat a Nestlé

2019. április 23. 08:38
 
A Nestlé Hungária Kft.-be olvad az eddig a Nestlé és az amerikai - Cheerios gabonapelyheiről is ismert - General Mills közös vállalata, a Cereal Partners Hungária Kft. A svájci multi magyar leánya kivásárolja amerikai partnerét.

Hír: Kína leállította az amerikai agrártermékek importját

2019. augusztus 06. 09:21
 
Kína a múlt héten bejelentett amerikai pótvámok miatt döntött az importkorlátozásról.

Hír: A vécépapír is hiánycikk lehet a koronavírus okozta pánik miatt

2020. március 11. 08:22
 
A járvány nem várt következményként különösen nagy kereslet mutatkozik a toalettpapírok iránt – írja a CNN. Az Egyesült Államokban és Kanadában a kiskereskedők már korlátozni kényszerültek az egy alkalommal vásárolható csomagok számát.

Hír: Hat hét alatt 30 millió amerikai lett munkanélküli

2020. május 07. 08:38
 
Mintegy 30 millió ember vesztette el a munkáját az Egyesült Államokban az utóbbi hat hétben - mondta Magyarics Tamás külpolitikai elemző kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hír: Trump rendeletet írt alá a munkahelyek külföldiekkel szembeni védelméről

2020. augusztus 04. 07:34
 
Donald Trump amerikai elnök hétfőn rendeletet írt alá az amerikai munkahelyek védelméről, amely azt kívánja megakadályozni, hogy külföldi munkavállalókat, akár alkalmi munkára is, amerikai munkavállalók helyére vegyenek fel.
«12»