Kapcsolódó tartalmak: Balaton

Hír: Megtaláltuk a Balaton legkedveltebb éttermeit

2018. szeptember 25. 11:49
 
Augusztus végén segítségül hívtuk a Világgazdaság olvasóit, hogy megtaláljuk a Balaton legkedveltebb éttermét. Végül annyi szavazat érkezett, hogy nem volt szívünk egyetlen egységet megnevezni, inkább kiemeltünk hármat, amelyek meglehetősen sok voksot kaptak. A füredi Borcsa, a siófoki Mala Garden és a szemesi Kistücsök tulajdonosaival beszélgettünk.

Hír: Csodát tett a reggeli fagy a Balaton-felvidéken

2020. január 16. 11:52
 
Mintha festmények lennének: mesélő természet.
 

Hír: Állásvesztés: súlyos a helyzet a Balatonnál

2020. június 11. 07:51
 
Somogyban közel kétezer ember vesztette el a munkáját a koronavírus okozta válság miatt - írja a sonline.hu.

Hír: Ma újranyit a Balaton vára

2020. június 22. 08:59
 
Szombattól ismét látogatható a Szigligeti vár, de a rekonstrukció még folytatódik.

Hír: "Eladtam egy kólát, négy szívószállal" – még nincs, aki költsön a Balatonon

2020. június 23. 07:31
 
A szokásosnál kevesebb turistával indult a balatoni szezon idén, a koronavírus mellett az időjárás sem kedvezett az első szünidei hétvégére váró vendéglátósoknak. A jelek szerint a közönség is kicserélődött, a fizetőképes vendégek még nem jelentek meg a tónál.

Hír: Így még sosem láttuk a Balatont

2018. augusztus 22. 08:28
 
Elképesző kavalkád, különleges élmény - nem érdemes kihagyni.

Hír: Drasztikus változás jön a magyar erdőkben: itt vannak a konkrét tervek

2020. május 05. 09:08
 
Fokozatosan növelik az erdősültség mértékét az országban, miközben az erdőhasználat lehetőségei is növekednek. A környezet állapota javul, nő az erdei turizmus lehetősége, miközben gyarapodik a vadállomány. Emiatt vet fel izgalmas, újszerű alternatívákat a földhasználat és fenntartható turizmus az erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás szempontjából, amiről Dr. Szemethy László, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar intézetigazgatója beszélt a Balaton Fejlesztési Tanács napokban megtartott online konferenciáján, amin természetesen a HelloVidék is részt vett. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy az említett erdősítésből fakadó előnyök mennyire tudnak megjelenni a Balaton Régió vonzáskörzetében, a vidéki területeken.

Hír: Elárulta Laposa Bence: ez várhat a Balatonra a járvány után

2020. május 08. 08:09
 
A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások számos területen okoztak nehézségeket, amely Magyarország teljes gazdaságát megrendítette. Jelentős kiesés várható a turizmus területén is és a közelgő nyár újabb kérdőjeleket vetít előre, hiszen a fokozatos enyhítések ellenére még mindig bizonytalan a legjelentősebb turisztikai szezon jövőképe. A népszerű belföldi utazási célpontnak számító Balaton a borászat, a gasztronómia, a vendéglátás, különböző programok és a vízparti kikapcsolódás hazai paradicsoma. De mi lesz a koronavírus-járvány tükrében a fontos turisztikai régióval? Hogyan reagáltak a balatoniak az eddigi változásokra? Mire számíthat a Balaton 2020-ban? Erről kérdezte a HelloVidék Laposa Bencét, a Laposa Borbirtok ügyvezetőjét, a Balatoni Kör elnökét és a badacsonyi Hableány tulajdonosát.

Hír: Túlélőpróba a Balatonnál

2020. június 29. 10:21
 
Az első kánikulai hétvégével a vendégek is megéreztek a Balatonra, ahol hosszú évek óta először nincs munkaerőhiány, de a szolgáltatók nagy része így is csak a túlélésre játszik.

Hír: A Balaton forró csókja: ő készíti az egyik legfinomabb fagyit most a magyar tengernél

2020. július 10. 07:47
 
Mára már hagyomány, hogy minden évben a balatoni szezon kezdete előtt szakmai zsűri választja ki az adott év Balaton Fagyiját. Az idén tizenhárom tóparti cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a versenyre, akik közül a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó már második alkalommal került ki győztesként. Az első hely mellett különdíjakat is megítélt a négytagú bíráló bizottság. Az idén a balatonszemesi Margaréta Fagyizó “ZabSzemes” édessége, a veszprémi Völgy Fagyizó “Tök Jó Fagyi” nevű különlegessége, valamint a balatonboglári Tejvirág Fagyizó “Balaton forró csókja” érdemelt ki külön elismerést. A boglári fagyizó fiatal tulajdonosa, Buzsics Viktor a HelloVidéknek arról mesélt, hogyan került közel a jeges édességekhez, és hogy milyen is volt a Balaton Fagyija versenyen való részvétel egy Európa bajnokság után. Interjú