Kapcsolódó tartalmak: betakarítás

Hír: Jó közepes termés várható

2016. június 27. 09:04
 
Az őszi árpa aratásával megkezdődött az idei aratási szezon az országban, a szakemberek jó közepes termésre számítanak a nyári betakarítású növényeknél - mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkára. Csak búzából mintegy 966000 hektárt fognak hazánkban aratni, országszerte 4,8-4,9 millió tonna őszi búzát várnak a magtárakba – közölte Budapest.

Hír: Várakozáson és átlagon felüli gabonatermés várható az idén

2016. július 11. 14:44
 
A mintegy egymillió hektáron vetett őszi búza huszonöt százalékát már betakarították, a termésátlag 5,5 tonna hektáronként - ismertette Fazekas Sándor a legfrissebb aratási eredményeket pénteken a Debreceni Egyetem Agrárkutató Intézetek és Tangazdaság Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.

Hír: Nyakunkon a kukoricabetakarítás – ezekkel a gépekkel tuningolhatja gazdaságát

2016. szeptember 12. 08:40
 
A héten az Agroinform.hu Apróhirdetés rovatából azokból az eladó gépekből válogattunk, amelyek ehhez a munkához kapcsolódnak.

Hír: Mindenki csodálkozik: újabb rekordot állít be Magyarország

2016. szeptember 22. 07:55
 
Történelmi rekordot érhet el az idén a napraforgó betakarított termésmennyisége Magyarországon. Jó lett a búzatermés is és a kukorica is kedvező eredményekkel kecsegtet.

Hír: Gőzerővel halad a betakarítás, pénzt kaphatunk az MVH-tól

2016. szeptember 26. 08:43
 
Nincs több földárverés, könnyebb lesz hozzájutni a kárenyhítéshez, jó tempóban zajlik a napraforgó betakarítása, a zöldítés élén is járhatnánk, az MVH megkezdi a visszatérítések kifizetését – az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

Hír: Édes évet zárhat a cukorágazat

2017. október 05. 07:47
 
Jól halad az idei cukorrépa betakarítás, mind a termelők, mind a feldolgozók jó szezon elé nézhetnek. Idén azonban megszűnik a cukor uniós termelés szabályozása, ezért éles versenyre kell készülniük az ágazat szereplőinek – mondta el az agrárgazdaságért felelős államtitkár egy dalmandi fórumon.

Hír: Végéhez közeledik a betakarítás – jó átlagok születtek

2017. november 16. 08:32
 
Az idei őszi betakarítási és vetési munkák lényegében befejeződtek. A termésátlagok jobbak, mint az elmúlt öt éves átlag, így aztán biztosított az ország ellátása, sőt, kivitelre is jut – mondta el Czerván György, a Betakarítási Koordinációs Bizottság ülése után.

Hír: Helyzetkép a nyári mezőgazdasági munkákról

2019. augusztus 01. 07:42
 
A kalászosok teljes termőterületének 55,7 százalékáról 4 millió tonna gabonát takarítottak be 2019. július 16-ig. Az őszibarack csaknem 9 tonna hektáronkénti termésátlaga háromszorosa volt a tavalyinak, míg a meggyé 15 százalékkal maradt el a 2018-as termésátlagtól - derül ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)-Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) honlapján közzétett adatokból.

Hír: Lehetővé válik a külföldi idénymunkások foglalkoztatása a mezőgazdaságban

2020. május 11. 07:59
 
Nem csak a határ menti, de a szomszédos országokból távolabbról érkező idénymunkások is részt vehetnek a mezőgazdasági betakarítási munkákban, ami főként a kertészeti ágazatnak jelent komoly segítséget a koronavírus-járvány okozta károk mérséklésében - ismertette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az erről megjelent kormányrendelet-módosítást csütörtökön.