Kapcsolódó tartalmak: digitalizáció

Hír: Hipermodern eszköz buktathatja le az élelmiszermultikat

2017. október 09. 08:32
 
Hordozható digitális készülékkel ellenőrizhetik hamarosan a boltokban a fogyasztók, hogy a megvásárolni kívánt élelmiszerek valóban a csomagoláson feltüntetett összetevőket tartalmazzák-e. Olyan programok is készülnek, amelyekkel lehetővé válhat, hogy az éttermekben "robotséf" készítse el ételeinket az általunk megadott paraméterek szerint. Az Európai Unió az új technológiákkal és alkalmazásokkal érné el, hogy a fogyasztók étkezési szokásai egészségesebbé váljanak.

Hír: Ma már nem kényelmi szempontból fontos a digitalizáció

2017. október 30. 10:21
 
A Digitális Agrár Stratégiáról Varga Péter, az IVSZ Agrárinformatika Munkacsoport újraválasztott vezetője számolt be az Agrárium szaklap 2017. októberi számában.

Hír: Az „okos” eszközök mellé képzett gazdák kellenek

2017. november 02. 08:02
 
Szélsebesen fejlődik az agrártechnológia, újabb és újabb precíziós gazdálkodási megoldások születnek, ezek előnyeit azonban csak akkor lesznek képesek kihasználni a magyar gazdálkodók, ha ők is folyamatosan képzik magukat, fejlesztik szellemi (tudás) potenciáljukat.

Hír: Több munkáltatót is kiszolgálnak majd a munkavállalók

2018. február 05. 08:54
 
A digitális világ jelentős hatással lesz majd a mindennapjainkra, és a különböző generációk egészen másként fogják megélni ezeket.

Hír: A mezőgazdaság sikere az alkalmazkodáson múlik

2018. február 07. 07:50
 
A magyar mezőgazdaság sikere azon múlik, hogy tud-e élni a digitalizációval, milyen gyorsan alkalmazza a legkorszerűbb számítástechnikai eljárásokat és a precíziós gazdálkodást - szögezte le a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára kedden Budaörsön egy szakmai tanácskozáson.

Hír: Ennyivel növeli a hatékonyságot a precíziós gazdálkodás

2018. február 07. 07:52
 
Növelné a magyar mezőgazdaság versenyképességét, ha a gazdálkodók az uniós forrásokat a digitalizációra és a precíziós technológiára használnák fel. E módszerekkel akár 20-25 százalékkal is növelhető a hatékonyság.

Hír: Kész a digitális átállásra a magyar mezőgazdaság

2018. február 21. 08:22
 
A magyar mezőgazdaság digitalizációjának megvannak az alapjai, az ágazat kész az átállásra – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia budapesti megnyitóján.

Hír: Kulcsfontosságú a mezőgazdaság digitális átalakulása

2018. március 22. 10:19
 
A magyar élelmiszergazdaságban a jelenleginél 60 százalékkal nagyobb termelési potenciál rejlik, amit digitális technológiák alkalmazásával lehetne kihasználni - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Nagykátán, az I. PREGA START konferencián.

Hír: Innovatív mezőgazdasági technológiák és agrárdigitalizáció a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásáron

2018. április 16. 10:21
 
Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára képviselte hazánkat a 21. Mostari Nemzetközi Gazdasági Vásár megnyitóján, mely a nyugat-balkáni régió egyik legjelentősebb multiszektorális kiállítása. Az április 10. és 14. között megrendezett eseményen számos hazai vállalkozás mutatta be termékeit a magyar standon. 

Hír: Hátrányos vagy előnyös a digitalizáció?

2018. június 11. 08:58
 
2018. június 4-én rendezte az Európai Szakszervezeti Szövetség „A munkavállalói részvétel vezet az igazságos digitalizációhoz” című szemináriumát Berlinben.
«12345»