Kapcsolódó tartalmak: dinnye

Hír: A magyarok hazai dinnyét fogyasztanak

2016. május 06. 09:16
 
A hazai dinnyefogyasztás kilencven százaléka magyar dinnyéből áll - mondta a Földművelési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára az V. Nemzeti Dinnyefórumon Medgyesegyházán.

Hír: Mostantól magyar dinnye lepi el a boltokat

2016. július 13. 08:11
 
Ebben az évben várhatóan 235-240 ezer tonna görögdinnye terem az országban, ami 25-30 ezer tonnával több, mint a múlt évben. Az idén a termelők 5600-5700 hektárról takarítják majd be a gyümölcsöt.

Hír: A magyar görögdinnye külföldön is népszerű

2016. július 20. 07:56
 
A magyar görögdinnye és a mag nélküli dinnye is népszerű az export piacokon, főként Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és a Skandináv államokba szállítják - mondta a földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán.

Hír: Megint világverők leszünk dinnyében

2016. július 20. 08:12
 
Eredményes a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, azóta jelentősen emelkedett a görögdinnye termőterülete Magyarországon; most mintegy 6 ezer hektár körül mozog - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hír: Már magyar dinnyét árulnak több áruházlánc üzleteiben

2016. július 25. 08:11
 
Már megjelent a magyar dinnye több áruházlánc üzleteiben, és a nyár más szezontermékeiből, így az ásványvízből, üdítőitalokból és jégkrémből is megnőtt a forgalom az élelmiszer-kiskereskedelemben - közölték az áruházláncok az MTI érdeklődésére. 

Hír: A Tesco árpolitikája ellen tiltakoztak a dinnyetermelők

2016. július 28. 07:59
 
Az áruházlánc visszautasítja a vádakat Teherautókról dobáltak dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé szerdán, hogy ezzel is tiltakozzanak az áruházlánc árpolitikája ellen, feltételezve, hogy a Tesco túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. A Tesco azonban hangsúlyozta, hogy az akcióban a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása.
 

Hír: Reagált az agrárkamara: ne veszélyeztessék a dinnyetermesztők megélhetését

2016. július 29. 08:14
 
A NAK arra kéri a kiskereskedelem szereplőit, vegyék tekintetbe, hogy a Tesco-féle árakciók piaci zavarokhoz vezethetnek, és ezzel veszélyeztetik a dinnyetermesztők megélhetését is.

Hír: 13 extra ötlet és praktika, ami aranyat ér a dinnyeszezonban

2016. augusztus 02. 08:19
 
Nyári piknikeink során vagy ha épp  pihenünk a tornácunkon, de  akár még egy esős napon is finom és szaftos élvezetet nyújt egy szép szelet dinnye. És ha egy kis spirituszt is szeretnénk belevinni ennek az ízletes gyümölcsnek a tálalásába, akkor nézzük a következő ötleteket és tanuljunk.

Hír: Agrárkamara: túlkínálat van görögdinnyéből Európában

2016. augusztus 08. 08:14
 
Nem csak Magyarországon, de egész Európában alacsonyak a görögdinnye felvásárlási árak és túlkínálat van a gyümölcsből a piacokon - mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán. 

Hír: Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek

2016. augusztus 08. 08:15
 
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott elképzeléseiden.
«123»