Kapcsolódó tartalmak: dinnye

Hír: Dinnyevédjegy bevezetését tervezik

2017. július 24. 07:59
 
Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől - mondta Horváth Zoltán, a Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hír: Dinnyebotrány: etikai vizsgálat is folyik a Tesco ellen

2017. augusztus 23. 08:16
 
Vizsgálja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a Tesco közelmúltbeli dinnyebotrányban tanúsított piaci magatartása mennyire ellentétes a kamara üzleti etikai szabályzatával. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) korábban nem állapított meg jogsértést a Tescóval szemben abban a hatósági eljárásban, amelyet a NAK kezdeményezésére indítottak.

Hír: Gazdafilm a dinnyetermelőről, a libatenyésztőről és a borászról

2017. november 15. 10:25
 
Három magyar gazdánál töltött egy hetet idén nyáron Antje Schiffers berlini képzőművész és Erdődi Katalin kurátor. A „Szeretek gazda lenni, az is szeretnék maradni” című projekt keretében készült három új filmet elsőként a gazdák településein mutatják be.

Hír: Remek minőségű az idei dinnye

2018. július 23. 14:01
 
Az időjárás kedvezett az idei dinnyének és az áruházak is kizárólag hazai gyümölcsöt kínálnak a polcaikon.

Hír: Dinnyeföldön késeltek a napszámosok

2018. július 30. 08:26
 
Napszámosok szólalkoztak össze egy medgyesegyházi dinnyeföldön. A vita közben egy férfi késsel hátba szúrt egy másik munkást, majd elmenekült. A rendőrök két órán belül elfogták a gyanúsítottat- írja a police.hu

Hír: Dinnyekampányt indít az agrárkamara

2018. augusztus 13. 08:04
 
A szezon közepére magára talált a sárgadinnye is, amely most kerül a vásárlókhoz nagyobb mennyiségben és igazán jó minőségben, s egészen októberig kapható

Hír: Még várni kell a nagyobb mennyiségű hazai dinnyére

2019. június 25. 08:21
 
A görögdinnyeszüret a hét végén, a jövő hét elején kezdődhet, így július elejére várható nagyobb mennyiségű magyar dinnye a piacokra – mondta a Világgazdaságnak Ledó Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.

Hír: A munkaerőhiány hátráltatta a dinnye szedését

2019. június 27. 08:15
 
A tavalyinál 10-15 százalékkal kevesebb, 160-180 ezer tonna görögdinnye-termésre számít a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke idén.

Hír: Agrármunka vár a közmunkásokra

2019. június 27. 08:31
 
A kormány folyamatosan csökkenti a közfoglalkoztatottak számát, sok településen már azt utcák rendben tartására és az elkezdett programok befejezésére sincs ember, mégis új mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogramot hirdetett meg az agrártárcához tartozó Nemzeti Földalapkezelő Szervezet - írja a Népszava

Hír: Ne dobd ki a dinnye héját, készíts belőle lekvárt

2019. július 03. 08:06
 
Érdemes felhasználni az emberi táplálkozásban mindazt, amit a növények kínálnak és ehető.