Kapcsolódó tartalmak: egészség

Hír: Kiderült, hogy a brokkoliban van a legtöbb méreg

2017. április 24. 07:54
 
Szennyezett az Európában forgalmazott élelmiszerek majdnem fele – nagyjából így lehetne összefoglalni a napokban nyilvánosságra hozott uniós vizsgálat eredményét. Ugyanakkor a termékek mindössze 3 százalékánál tapasztalták az egészségügyi határérték túllépését. A leginkább szennyezett termék a brokkoli volt, mert itt találtak legtöbbször határértéket meghaladó vegyszermaradványt. Minden második banán tartalmazott többféle kemikáliát határérték alatti mennyiségben, és vol olyan török szőlőminta, amelyben 19-féle szer maradványát fedezték fel.

Hír: Egyre többet költünk egészséges élelmiszerekre

2017. május 16. 10:11
 
Az elmúlt három évben 359 milliárd forintot költöttek a magyarok egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerekre, ezen belül egyre növekvő szegmens – 213 millió forint – a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer – írja hétfői számában a Világgazdaság.

Hír: Munkavégzés kánikulában

2017. június 22. 09:27
 
A nyári meleg, a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot. Fokozottabban izzadunk, nagyobb a folyadékveszteségünk. A LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértőjének írása.

Hír: Elindult a kenyérforradalom - itt van hozzá a kisokos

2017. június 22. 09:54
 
Ma lép hatályba az új kenyérrendelet, amely jobb minőségű, tartalmasabb kenyereket küld a boltok polcaira. Íme az összes tudnivaló.

Hír: Nem kell tartanunk az élelmiszerek nitrit és nitrát tartalmától

2017. június 23. 08:51
 
Megfelelőek a hús- és egyéb élelmiszerkészítményekben adalékanyagként használt nitritek és nitrátok jelenlegi egészségügyi határértékei. Egyedül azok a gyerekek számolhatnak határérték feletti bevitellel, akik étrendjében sok ilyen hozzáadott anyag van.

Hír: Ezek a munkavédelmi ellenőrzések tavalyi tapasztalatai

2017. április 06. 10:55
 
A munkaügyi hatósághoz hasonlóan a munkavédelmi hatóság is évente, jelentésben értékeli az ellenőrzések tapasztalatait, melynek legfontosabb tanulságait az alábbiakban mutatjuk be. A kormányzati ígéreteknek megfelelően a munkavédelmi ellenőrzések száma emelkedik, ennek mértéke tavaly 13% volt. Ennek eredményeképpen közel 15.000 munkáltató került ellenőrzés alá. A munkavédelmi ellenőrzések 79.1%-os jogsértési arányt tártak fel, ez az arány a munkaügyi ellenőrzések esetében 84%. Ez pedig azt jelenti, hogy 10 munkáltatóból 8 nincsen tisztában teljes mértékben a jogi kötelezettségeivel.

Hír: Dióhéjban, amit a margarinról tudni érdemes

2017. július 20. 08:42
 
Ma már a vezető gyártók táplálkozás-élettani szempontból kedvező növényi alapanyagokat használnak és a legkorszerűbb gyártási technológiákat alkalmazzák.

Hír: Az egészésges élelmiszerek népszerűsítésére kap pénzt Magyarország is

2017. augusztus 01. 07:55
 
 
Az Európai Bizottság az egészséges táplálkozás népszerűsítése, továbbá az európai zöldség-, gyümölcs- és tejtermelők támogatása érdekében augusztus 1-jén új uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramot indít. Magyarország hatmillió euró támogatást kap a programokra - írja az MTI.

Hír: A kormány kiemelten kezeli a magyar emberek egészségét

2017. október 05. 07:49
 
"A kormány és azon belül a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít a magyar emberek egészségének javítására, ennek megfelelően a népbetegségeket okozó rossz szokások, úgymint a dohányzás, a mozgásszegény életmód vagy az egészségtelen étkezés visszaszorítása mellett a levegő szennyezettségének csökkentésére is törekszik” – mondta V. Németh Zsolt a Tiszta Levegő Párbeszéd elnevezésű nemzetközi konferencián.

Hír: Egészséget közvetlenül a munkahelyről

2018. február 20. 07:54
 
Nagy az igény a színvonalas egészségügyi ellátásra, ezért egyre többen választják a magán egészségügyi szolgáltatókat. Ennek finanszírozása sok esetben magas költséget jelent, de a bővülő juttatási lehetőségeknek köszönhetően egyre többen élhetnek e lehetőséggel.