Kapcsolódó tartalmak: egészség

Hír: Főnöke könyörtelensége miatt halt meg egy munkás Borsodban

2021. június 28. 12:45
 
Több munkavédelmi szabályt is semmibe vettek

Hír: Büdös, ihatatlan víz védőitalként, 45 Celsius fokos hőség, kártyaleolvasóval figyelt pihenőidő - gyári munka hőség idején

2021. június 28. 12:46
 
A szakszervezetek szerint a munkáltatók legalább fele nem foglalkozik a hőségben érvényes munkavédelmi előírásokkal

Hír: Így őrizhető meg a gyári dolgozók egészsége

2022. március 07. 10:52
 
Csökkenthetik a munkaerőhiányt, javíthatják a dolgozók egészségét azok az innovatív eszközök, amelyek munkavégzésre gyakorolt hatását egy éven át tesztelte 100 dolgozó a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája uniós projektje keretében. Az exoskeleton és a kobot (kollaboratív robot) előnyeit, a pályázat főbb eredményeit Vida Péter, a VOSZ humánerőforrás szekciójának elnöke mutatja be.

Hír: Sokakat érintő adószabály változott meg a magyar munkahelyeken: erről mindenképp érdemes tudni

2021. szeptember 28. 08:43
 
A pandémia utáni gazdasági helyreállításával párhuzamosan ismét megjelent hazánkban a munkaerőhiány, így egyre fontosabb olyan társadalmi csoportokat is bevonni a munkaerőpiacra, akik korábban nem férhettek oda, mint amilyen a megváltozott munkaképességűek. De miért éri meg ma egy vállalatnak fogyatékossággal vagy egészségkárosodással élő kollégákat alkalmazni, milyen csoportbeli, társadalmi és adózási hasznai lehetnek ennek? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ egy szakmai konferencia.

Hír: Az egészségpénztári hozzájárulások túlszárnyalták a nyugdíjcélúakat

2022. április 07. 13:34
 
Több mint kétmillió hazai pénztártagnak tavaly is kiemelten fontos volt a pénzügyi nehézségektől mentes időskor és az egészségmegőrzés anyagi feltételeinek biztosítása, vagyis az öngondoskodás – mondta a VG-nek Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke (ÖPOSZ). 

Hír: Tartós egészségkárosodást is okozhat a home office

2022. július 29. 09:31
 
A home office-ban dolgozók legfeljebb 10-15 százalékának vannak olyan berendezései, bútorai, gépészeti megoldásai, amik hasonlítanak az irodai környezetben, azaz egy átlagos A-kategóriás irodaházban megtalálhatókhoz. Akik felismerik ennek az egészségi kockázatát és saját maguknak szereznék be a legszükségesebb munkaeszközöket, azoknak körülbelül 450 ezer forint kiadással kell számolniuk.
«12345»