Kapcsolódó tartalmak: egészség

Hír: Biztonságosnak tűnő munkahelyek, ahol magasabb a rák kockázata

2019. augusztus 05. 08:10
 
Észrevehetetlen káros hatások

Hír: A jövő 50 egészséges élelmiszere, amivel megmenthető a Föld

2019. szeptember 11. 08:58
 
A kaktuszoktól az algákon, és a vitaminban gazdag virágokon át a szárazságtűrő gyökérzöldségekig – a Knorr és a WWF összeállította annak az 50 tápláló élelmiszernek a listáját, amelyek fogyasztása az emberi szervezet, termesztése pedig a bolygónk számára volna kedvezőbb a jelenleg szinte egyeduralkodó alapanyagokhoz képest.

Hír: Te is ülőmunkát végzel? Az egészségeddel játszol, ha ezekre nem figyelsz

2019. november 06. 15:08
 
Az irodai munka általában nem csak 8 óra ülést jelent, hiszen akkor is ülünk, amikor munkába menet vezetünk, tömegközlekedési eszközön utazunk, vagy este vacsorázunk, tévézünk. Nem is gondolnánk, de a hosszan tartó rossz testtartás miatt gyakrabban lehet fejfájásunk, a sok ülés hatással lehet az emésztésünkre, nem is beszélve az ereinkről és ízületeinkről.

Hír: ITM Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2020. február 10. 09:04
 
- a kémiai kóroki tényezők hatásának kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelméről szóló 5/2020. (II. 6.) ITM rendeletről.

Hír: A koronavírus ellen is számít az egészséges életmód, helyes táplálkozás

2020. április 14. 07:32
 
Az Európai Élelmiszer információs Tanács (European Food Information Council, EUFIC) az otthonmaradók egészségének megőrzése és így a koronavírus fertőzés elleni védekezés céljából hét pontot fogalmazott meg. A Tanács hangsúlyozza, hogy a járvány helyzetben is érvényesek az általános ajánlások, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő hidratáltság, a kellő fizikai aktivitás és alvás, illetve a stressz kezelése.

Hír: Sebkezeléssel az egészséges ültetvényekért

2020. június 11. 14:03
 
A szőlőültetvények élettartamát és egészségi állapotát sok egyéb tényezőn kívül a metszés is meghatározza, ezenkívül ez a gazdaságos termelés és a jó minőségű végtermék (bor) előállításának egyik előfeltétele is.

Hír: Óvjuk meg a közigazgatásban dolgozók egészségét!

2020. december 02. 08:24
 
2020. november 30-án közös nyilatkozatot adott ki az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Magyar Szakszervezetek Szövetsége, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, amely nyilatkozatban az aláírók sürgős intézkedéseket kérnek a kormánytól a közigazgatásban dolgozó munkavállalók érdekében.   

Hír: Megvehető-e az egészség?

2021. május 25. 09:53
 
Az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet közös kutatásából kiderül, hogy 2000 és 2016 között mintegy harmadával nőtt az agyvérzésben vagy szívrendellenességben elhunytak száma a világon. Az ok a túlmunka – de mit gondol minderről a munkavédelmi szakember?  

Hír: Az egészségünknek is coachra van szüksége? - avagy mit jelent a health coaching

2021. május 31. 08:42
 
A Health Coaching az egészségre fókuszáló támogató folyamat. Márpedig az egészség a jelen helyzetben minden korábbinál inkább fókuszba került, a járványon túl a megnövekedett munkaterhek miatt is. Az USA-ban a területre komoly iparág épült, amiben már több mint 120 ezren dolgoznak.