Kapcsolódó tartalmak: egészség

Hír: A korkedvezményes nyugdíjrendszer után Egészség vagy korai nyugdíjazás

2018. március 09. 08:58
 
A probléma
A korkedvezményes nyugdíjrendszer megszüntetésére úgy került sor, hogy a jogalkotó elmulasztotta kezelni azoknak a munkavállalóknak a problémáját, akik önhibájukon kívül már nem tudtak további jogszerző időt szerezni. Ennek következményeként előfordulhat, hogy az adott munkavállalónak már csak néhány napja hiányzik ahhoz, hogy plusz egy év korkedvezményt kapjon. Ennél is nagyobb problémát jelent, hogy a régi rendszer úgy szűnt meg, hogy semmi nem lépett a helyébe, így támogatás nélkül maradtak azok a munkavállalók, akik különösen megterhelő munkakörülmények között dolgoznak. 

Hír: Zacher: "Magyarország egészségi állapota azon a szinten áll, ahol a magyar futball"

2018. április 16. 15:12
 
A sztártoxikológus segít kiválogatni az Auchan termékei közül az egészségeseket, így a hipermarketekben kék cédulával jelzik majd például azokat a gyümölcsleveket, amelyekben nincs tartósítószer, hozzáadott cukor, ám magas a gyümölcstartalmuk. Saját márkás portékák is fennakadtak a rostán.

Hír: Megéri belehalni a munkába?

2018. július 26. 14:34
 
Forradalomra van szükség a munkahelyi egészségvédelem terén, véli Jeffrey Pfeffer, a Stanford Egyetem professzora, aki a szervezeti viselkedés témakörével foglalkozik. Mint mondja a jelenlegi gyakorlat, ami a túlmunkát és a munka-magánélet egyensúlytalanságát illeti, megöli a munkavállalókat. Ez pedig végsősoron a cég teljesítményének és az egyén jóllétének sem tesz jót, írja tavasszal megjelent Dying for a Paycheck (vagyis a „Meghalni a fizetésért”) című könyvében.

Hír: Hogyan őrizhetjük meg a munkavállalóink egészségét?

2018. augusztus 01. 07:29
 
A magyar munkavállalók egészségi állapota nem ad okot büszkeségre. Hogyan támogathatja a HR a munkavállaló egészségét, és ezzel a vállalat hatékonyságát? Egyre több elemzés bizonyítja, hogy a cégeknek tudatosan érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a területre, mert például a táppénzes napok száma akár 10-30%-al csökkenthető. Szerkesztőségünk részt vett a Health On Day munkahelyi egészségfejlesztési témájú szakmai napon, ahol megismerhette a dolgozói menedzsment legújabb trendjeit és megoldásait.

Hír: Ne öntsük ki a savanyúság levét, értékes anyagokat tartalmaz

2018. augusztus 24. 09:11
 
Savanyúságot két módon is tudunk készíteni, de mindkettőre igaz, hogy  jó hatással van az egészségünkre.

Hír: 7 jó szokás az egészségesebb élethez

2018. szeptember 18. 10:52
 
A globális elhízás mértékét figyelve a táplálkozási irányelvek fontosabbak, mint valaha.

Hír: Ha ezt a rendeletet elfogadják, 2021-től egészségesebben fogunk élni

2018. október 10. 07:18
 
Korlátoznák az iparilag előállított transzzsírsavakat. Dániában már módosítottak a határértéken, azóta csökkent a szívbetegek aránya.

Hír: Nemzeti érdek lenne az egészséges lakosság

2019. március 12. 08:39
 
A magyar vállalatok is nyerhetnek, ha emelik a béreket, de ez csak az egyik szükséges lépés lenne a munkaerőhiány ellen Csath Magdolna közgazdász szerint. A Szent István Egyetem professzorával a túlóratörvényről, a versenyképességi rangsorokról és arról is beszélgettünk, miért árthatnak a versenyképességnek az autóipari beruházások.

Hír: Cafeteria 2019: a dolgozók egészsége múlhat rajta

2019. március 20. 08:26
 
Az egészségbiztosítás lehet az egyik leghatékonyabb eszköz a munkavállalók megtartására, új munkaerő-toborzására és a dolgozók egészségének megőrzésére, ezáltal a betegségek következtében történő munkaerőkiesés csökkentésére is - véli az Uniqa Vállalati Üzletágának vezetője, Polányi Zoltán a napi.hu-n.

Hír: A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 22. 08:01
 
A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.