Kapcsolódó tartalmak: élelmiszerellátás

Hír: A kertészeti ágazat fejlődése is hozzájárul a hazai biztonságos élelmiszerellátáshoz

2018. szeptember 06. 09:21
 
Nincs biztonságos hazai élelmiszerellátás a kertészeti ágazat fennmaradása, gyarapodása nélkül, ezért rendkívül fontos cél az ágazati kutatás és a szakmai háttér fejlesztése, az agrárszakképzés megerősítése, a megfelelő számú és felkészült szakembergárda biztosítása – fogalmazott az agrártárca miniszterhelyettese Szentesen, a VII. Magyar Paprika Napja szakmai rendezvényen.

Hír: Magyarország agrár- és élelmiszergazdasága a törvények tekintetében felkészült egy világjárványra, így a koronavírusra is (videó)

2020. március 23. 08:09
 
Egy 2012-es törvény meghatározza, hogy a folyamatos élelmiszerellátást biztosítani kell. Abban az esetben is, ha bárhol karantén kerül felállításra. A törvény ezt a stratégiailag fontos élelmiszergyártó vállalatok folyamatos működtetésével kívánja elérni.

Hír: Ne spájzolj! Kampányt indított az Agrárkamara

2020. március 24. 09:08
 
"Ne Spázolj! – Van és lesz elég élelmiszer!" címmel kampányt indított a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kampány a közösségi médiában, online portálokon, újságokban fut.

Hír: 25 milliárdos válságkezelő támogatásra készül az agrártárca

2020. július 08. 08:33
 
A mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőinek 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programot készített elő az agrártárca - jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden Újhartyánban egy baromfitelep átadása alkalmából tartott ünnepségen.

Hír: A biztonságos élelmiszer-ellátás kulcskérdés

2021. február 12. 08:56
 
Az élelmiszerbiztonság, a termékek nyomon követhetősége, a magas minőség és az áru ízléses megjelenése kulcskérdés a kiélezett piaci versenyben – mondta Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a TESCO Fogarasi úti áruházában tett látogatáson.

Hír: Folyamatos fejlesztésekkel lehet még biztonságosabb az élelmiszer-ellátás

2021. március 16. 08:54
 
Több százmilliárd forintos források révén fejlődhetnek az állattartó telepek a következő években – jelentette be Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Hír: Folyamatosan biztosított az élelmiszer-ellátás Magyarországon

2022. február 25. 08:54
 
Az Agrárminisztérium figyelemmel kíséri az orosz-ukrán háborús helyzetet, szükség esetén haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket – írta a tárca pénteken.

Hír: A háború és az aszály miatt most a biztonságos élelmiszer-ellátás is prioritás

2022. július 22. 08:26
 
A nemzeti agrárpolitika prioritása, hogy a mindennapi kenyeret mindenkor biztosítsuk a magyar emberek számára - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 31. Tusványos - Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvény keretében tartott kerekasztal beszélgetésen, csütörtökön.

Hír: Élelmiszerárak: ez még nem a háborús infláció

2022. július 22. 08:39
 
Az élelmiszerárakban a háború hatásait majd 2022 utolsó negyedévében kezdjük el érezni, jelenleg még a Covid-válság következményei mutatkoznak meg – hangzott el a Takarék AgrárTrend Index második negyedévi adatait bemutató tájékoztatón