Kapcsolódó tartalmak: Európai Unió

Hír: Az uniós tejágazati csomag javítja a tejtermelők helyzetét az ellátási láncban

2016. december 12. 08:47
 
Az Európai Bizottság újabb jelentést tett közzé az ún. tejágazati csomag rendelkezéseinek alkalmazásáról. A 2012-ben bevezetett intézkedéscsomag az európai tejtermelők helyzetét hivatott javítani az ellátási láncon belül.

Hír: Brüsszeli felszólítás Magyarországnak a külföldi élelmiszerek miatt

2017. február 16. 12:30
 
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek szabad mozgásának biztosítása érdekében. Brüsszel egy olyan magyar jogszabályt kifogásol, amely arra kötelezi a kiskereskedőket, hogy a hazai és importált mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre egységes árrést alkalmazzanak.

Hír: Évente 173 kiló élelmiszert dob ki egy ember az unióban

2017. február 16. 12:32
 
Egységes uniós lépéseket sürget az élelmiszer-pazarlás mérséklésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy ember több mint 170 kilogramm élelmiszert dob ki évente az unióban.

Hír: Miért fontos a szociális pillér?

2017. május 12. 08:34
 
Az elmúlt hónapokban a hazai kormányzati retorikában a szuverenitásunkat sértő, potenciálisan nemzetveszejtő támadásként jelent meg az Európai Unió által forszírozott „szociális pillér”. Mielőtt állást foglalunk arról, hogy valójában veszélyt vagy reményt jelent-e, érdemes körüljárni, eszik-e vagy isszák a szociális pillért.

Hír: Mi lesz a problémás vegyszerrel? - Nincs döntés Brüsszelben

2017. november 10. 09:41
 
Ismét elhalasztották az uniós tagállamok a mai brüsszeli tanácskozásukon a glifozát tartalmú növényvédő szerek használati engedélyének ötéves meghosszabbításáról szóló döntésüket. A döntés a minősített többség hiánya miatt nem tudták meghozni a tagállamok.

Hír: Élelmiszerminőség-kampány indul

2018. február 05. 09:18
 
Az Európai Bizottság és a tagállamok hatóságai összehangolt, az élelmiszeripari termékek minőségét vizsgáló kampányt indítanak májusban - közölte Vera Jourová jogérvényesülésért és fogyasztópolitikáért felelős uniós biztos pénteken.

Hír: Rettegjen mindenki 250 hektár felett?

2018. május 09. 07:31
 
Csak riogat Phil Hogan, vagy tényleg ilyen alacsony lesz a kifizetési felsőplafon? Ha igen, akkor mit jelent az, hogy a bérek figyelembe vehetők a számításakor? Milyen hatása lehet a cégek döntéseire, ha valóban bevezetik? Ma ezekre a kérdésekre keresünk választ.

Hír: Az európai bérkülönbség felszámolását szorgalmazzák a szakszervezetek

2018. május 14. 09:00
 
Konkrét lépésekre van szükség a munkaerő megtartása, valamint a Nyugat- és Kelet-Európa közti jelentős bérkülönbségek felszámolása érdekében – olvasható a visegrádi országok (V4) szakszervezeti konföderációinak közös nyilatkozatában, amelyet a Budapesten tartott soros találkozójukat követően juttattak el pénteken az MTI-nek.

Hír: Rendeletben rögzített határnapok

2018. május 28. 09:12
 
2018. május 8-án hatályba lépett az Európai Bizottság 2018/701 végrehajtási rendelete, amely a 2018. évi egységes kérelmekre és a hozzá kapcsolódó jogosultságokra vonatkozik.

Hír: Brit agrárszövetségek: a kilépés után is szükség lesz az uniós munkaerőre

2018. május 29. 07:34
 
Közös nyílt levélben szólította fel a brit kormányt hétfőn száznál is több brit mezőgazdasági szövetség annak biztosítására, hogy az ágazat a brit EU-tagság megszűnése után is akadálytalanul alkalmazhasson EU-állampolgárokat.
«1234»