Kapcsolódó tartalmak: hitel

Hír: A termelési ciklushoz igazíthatják a földhitel tőketörlesztésének feltételeit

2016. április 22. 09:22
 
A gazdák a negyedéves törlesztési periódusok helyett választhatnak éves tőketörlesztést is, ez esetben azt is meghatározhatják, hogy melyik negyedévhez tartozó fordulónapot választják a tőketörlesztés időpontjának.

Hír: A Növekedési Hitelprogram hajtja a mezőgazdaságot

2016. április 25. 12:28
 
2009 óta kizárólag a mezőgazdasági hitelállomány nőtt, a gazdaság más szektorainak finanszírozása stagnált vagy romlott.

Hír: 50 milliárd forint az agrár- és vidéki vállalkozásoknak

2016. október 18. 07:55
 
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) és az Európai Beruházási Alap (EIF) nemrégiben megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy 50 milliárd forint (kb. 160 milló euró) hitel kerüljön kihelyezésre több ezer magyar, elsősorban a mezőgazdaságban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozás számára.

Hír: Kedvező változások az agrártámogatásoknál

2017. március 10. 08:42
 
Az évente mintegy 60 milliárd forintnyi termeléshez kötött agrártámogatás nagymértékben hozzájárul az érintett mezőgazdasági ágazatok termelőinek jövedelembiztonságához és a termelési szintek növekedéséhez –– mondta Feldman Zsolt a Portfolio Agrárium 2017 elnevezésű konferencián, szerdán Kecskeméten.

Hír: Ilyen nagy és tuti bizniszt régen láttak a bankok

2017. április 05. 07:56
 
Éles verseny alakult ki a bankok között az uniós és a hazai agrártámogatások előfinanszírozásában. A konstrukciók azért lehetnek népszerűek, mert a mezőgazdasági termelők így jóval előbb juthatnak forrásokhoz, miközben a normatív módon járó támogatások a pénzintézetek számára megfelelő biztosítékot nyújtanak a hitelkihelyezésekhez. A bankok ma már sokféle agrártámogatásra dolgoztak ki hiteltermékeket, de a legelterjedtebbé az uniós területalapú és zöldítési támogatások előfinanszírozása vált. E két jogcímet minden pénzintézet finanszírozza, de egyre komolyabb a verseny más támogatásoknál is. Az agrársztektor.hu mostani összeállításában a területalapú és zöldítési támogatás elérhető banki előfinanszírozási konstrukcióit gyűjtötte össze.

Hír: Hitelgarancia segíti az agrárvállalkozásokat

2017. november 15. 10:39
 
Az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások tevékenysége immáron vonzó a bankszektor számára is, így a mezőgazdaságba kihelyezett hitelállomány folyamatosan növekszik. A hitel beruházást, a beruházás pedig növekvő termelékenységet és új munkahelyet jelent. Ebben jelentős szerepet játszik az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezessége – mondta Feldman Zsolt egy üzleti találkozón.

Hír: Milyen hosszú munkaviszony után kaphatok hitelt?

2018. október 09. 09:07
 
Ugyan ma már villámgyorsan és nagyon egyszerűen igényelhetünk akár 10 millió forintig is személyi kölcsönt, szigorú feltételeknek kell megfelelnünk, hogy a bank is úgy ítélje meg, hitelezhet nekünk. A kritériumok között kiemelt helyen szerepel a munkaviszony hossza. Utánajártunk, hogy mennyi időt kell eltöltenünk munkával, ha kölcsönt akarunk felvenni.

Hír: Az Agrár Széchenyi Kártya biztonságot nyújt az agrárvállalkozásoknak

2019. április 10. 08:10
 
Az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) folyószámlahitele kellő biztonságot nyújt az agrárvállalkozásoknak - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

Hír: Új hitelkonstrukció segíti a mezőgazdasági beruházásokat

2019. augusztus 29. 07:38
 
A mezőgazdasági termelés az elmúlt években látványosan növekedett, az ágazat kibocsátása 2018-ban elérte a 2720 milliárd forintot. Ez a szám 2010-ben még csupán 1686 milliárd forint volt, így az Európai Unióban 2010 óta a magyar mezőgazdaság érte el a legerősebb növekedést - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az OTP Bank agrárhitelezéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.
 

Hír: Bővül az agrárberuházások támogatása

2019. szeptember 17. 11:47
 
A hitelintézetek a következő hetekben kezdik meg a támogatott hitelek kiajánlását.
«12»