Kapcsolódó tartalmak: import

Hír: Lázár: nem magyarok, ezért hiába kérjük az üzletláncokat

2016. április 08. 08:04
 
Nem lehet az osztrákhoz hasonló tejpiaci összefogást megvalósítani Magyarországon, mert a kiskereskedelem nincs magyar érdekkörben – hangoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ha a kormánynak – hasonlóan az energia- és a bankszektorhoz – nagyobb befolyása volna, az üzletláncokat meg lehetne kérni arra, hogy magyar tejtermékeket vásároljanak.

Hír: Takarmányozás és innováció: a cél az importfüggetlenség

2016. június 13. 08:10
 
A takarmányokat érintő innovációs lehetőségekre és a gazdákkal együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Copa-Cogeca alelnöke az Európai Takarmánygyártók Szövetségének brüsszeli konferenciáján.

Hír: A Brexit nagy tanulsága: hamar kiürülnének az élelmiszerboltok

2016. augusztus 22. 08:14
 
A Brexit utáni mezőgazdasági politika bevezetése egy lehetőség arra, hogy Nagy Britannia fejlessze az önálló élelmiszer-ellátást – jelentette ki a Farmerszövetség, az NFU. A brit gazdák szerint ma túlságosan ki vannak szolgáltatva az importnak.

Hír: Drágul a kávé, Brazília is behozatalra szorul

2017. február 21. 08:39
 
Soha nem gondolták volna a szakemberek Brazília kifogy a kávéból. Máris behozatalra szorulnak, ilyen még soha nem történt. A brazil kávéhiányt mi is fogjuk érezni, drágulás jön.

Hír: A magyar rizstermesztés környezet-és munkahelyvédelmi szempontból is fontos

2017. március 09. 08:21
 
Az európai, így a magyar rizstermesztés fennmaradása is csak akkor biztosított, ha a harmadik országokból származó importra ugyanolyan feltételek vonatkoznak, mint az unión belüli termelésre – értékelte az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsülésen elhangzottakat Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Hír: Nagy kárt okozhat az európai mezőgazdaságnak a dél-amerikai import

2018. február 09. 08:39
 
Több mint hétmilliárd eurós kárt okozhat az Európai Unió mezőgazdaságának a Mercosur-csoporttal kötendő szabadkereskedelmi egyezmény. A megállapodást több tagállam, köztük hazánk is ellenzi – írja a Magyar Idők csütörtöki számában. 

Hír: Megsarcolt zöldségfogyasztás

2018. április 16. 10:31
 
Spanyolországban 3, de Hollandiában is csak 6 százalékos áfa sújtja a zöldség- és gyümölcstermesztőket. A hazai termelőknek viszont 27 százalékos forgalmi adó mellett kellene érvényesülniük az egyre fokozódó versenyben. A szektor szereplői ezért a tej- és a húságazat mintájára az adó mielőbbi mérséklését szorgalmazzák.

Hír: Piros lapot kapnak továbbra is az állati eredetű termékek a határon

2018. június 26. 10:36
 
Tilos az állati eredetű termékek behozatala Oroszországból. A tiltás egyik – de nem kizárólagos – oka az Oroszországban is előforduló afrikai sertéspestis (ASP) betegség.

Hír: Eltűnnek az import tejek a boltokból

2018. július 09. 07:59
 
Gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól, amelyek szállítása az áfacsalás egyik melegágya – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett tejágazati egyeztetésen.

Hír: Növekvő élelmiszerimport költségek fokozzák a legszegényebb országok terheit

2018. július 12. 08:37
 
Az élelmiszerimport egyre nagyobb terhet ró a világ legszegényebb országaira, írja az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) új jelentése.