Kapcsolódó tartalmak: járvány

Hír: Hogyan válasszunk üzemorvost?

2020. július 02. 07:50
 
A koronavírus-járvány elleni céges védekezésben is részt vettek több munkáltatónál. A dolgozók a felvételkor találkoznak vele, esetleg céges egészségnapokon tűnnek fel vagy ha baj van, a mindennapokban láthatatlanok. Ők az üzemorvosok. Közel háromezren vannak. Mit kínálnak, mennyiért, a cégek mi alapján válasszanak?

Hír: A járvány után: már átlendültünk a mélyponton

2020. augusztus 04. 07:42
 
Az elmúlt hónapok erős pesszimizmusa után a júliusi Beszerzési Menedzserindex minimális élénkülést mutat. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság által számolt index azt jelzi, hogy a mélyponton átlendültünk, de az érték alulmúlja az elmúlt évi számot és a korábbi három év átlagát is.

Hír: Munkaerőpiaci folyamatok válság idején

2020. augusztus 25. 09:43
 
Egyes statisztikai adatok, mint a GDP, az infláció vagy a munkanélküliség publikálását a közvélemény is nagy figyelemmel kíséri, bár előfordul, hogy nem tudja megfelelően értelmezni, mivel a mögöttes tartalommal vagy a módszertani sajátosságokkal nincs tisztában.

Hír: Együttérzés és agilitás - ilyen vezetési stílusra van szükség krízis idején

2020. szeptember 25. 09:48
 
A járvány idején legsikeresebb vezetők és cégek mind erősnek mutatkoztak a humán menedzsment területén. A krízisidőszak tapasztalatai azt mutatják, hogy az együttérző vezetés javítja a hatékonyságot, az agilis szervezetek jobban alkalmazkodtak és a női vezetők tudtak igazi példaképek lenni a válságkezelésben.

Hír: Magyar gazdaság: ekkora visszaesés várható az idén

2020. október 09. 08:14
 
A járvány visszatérése miatt a Kopint-Tárki az idei évre a magyar gazdaság 5,8 százalékos visszaesésével számol.

Hír: Hogyan küzd a munkaerőpiac a járványhelyzettel?

2020. október 28. 07:56
 
Egy friss kutatás szerint a pandémia idején az elbocsátások mellett a munkakör-áthelyezést élik meg a munkavállalók a legnehezebben, és leginkább a megfelelő kommunikációt hiányolják. A home office és a rugalmas munkavégzés viszont széles körben elfogadott.

Hír: Elhúzódó válságra készül a kormány

2020. november 02. 11:47
 
Az ipari szektor egyelőre jól teljesít, de ha munkahelyek szűnnek meg, a kereslet visszaeshet

Hír: A toborzási idő csökkenésére számítanak a cégek

2020. november 04. 08:12
 
A koronavírus-járvány jelentősen megváltoztatta az álláspiac dinamikáját: a keresleti piac kínálativá vált, ennek hatására Magyarországon a vállalatok többsége 2021-ben a toborzási idő csökkenésére számít – derül ki a Profession.hu online felméréséből. A közlemény szerint az online felmérést szeptemberben készítették 405 cég bevonásával.

Hír: Járvány-tapasztalatok

2020. november 25. 09:46
 
A LIGA Szakszervezetek regionális referenseit kérdeztük, hogyan látják, a második hullám során milyen nehézségekkel kell szembe néznie a cégeknek és a munkavállalóknak.

Hír: Sok országban a világháború óta nem volt ilyen visszaesés a várható élettartamban

2021. március 29. 09:16
 
A koronavírus-járvány okozta halálozás miatt tavaly számos országban megfordult a várható élettartam eddig szinte töretlen emelkedése, e téren a legnagyobb vesztesek az amerikai és a bolgár férfiak. A kutatók szerint rövidtávon maga a Covid-19, a pandémia elmúltával pedig a betegség szövődményei, illetve a járvány gazdasági-társadalmi hatásai hathatnak negatívan az életesélyekre.