Kapcsolódó tartalmak: járvány

Hír: A földekre vezényelné a tétlenné vált embereket a francia mezőgazdasági miniszter

2020. március 25. 08:26
 
A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított kedden, a mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy "menjenek ki a földekre dolgozni", ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

Hír: Nagy István: a helyi piacok nyitva vannak, de be kell tartaniuk az óvintézkedéseket

2020. március 25. 08:28
 
A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása - mondta el Nagy István agrárminiszter kedden az MTI-nek.

Hír: Foglalkozzanak végre a dolgozókkal is! – sürgeti a szakszervezet

2020. március 25. 08:32
 
A dolgozók nem értik, miért nem foglalkozik a kormány végre velük is.

Hír: Egészségügyi dolgozók feljelentették a francia kormány tagjait, a rendőrök sztrájkkal fenyegetnek

2020. március 27. 08:12
 
Mert nem léptek fel időben a járvány ellen. A rendőrök pedig a védőeszközöket hiányolják.

Hír: Így használjuk a munkaidő-keretet a foglalkoztatási problémák megoldására

2020. március 30. 12:43
 
A járványügyi helyzet szükségképpen hatást gyakorol a munkaerő-piacra, érdemes így ismernünk azon lehetőségeket, melyek a rugalmas foglalkoztatás biztosítása szempontjából kiemelt jelentőségűek. Ezek közül a legfontosabb az un. egyenlőtlen munkaidőbeosztás, illetve annak egyik formája a munkaidő-keret. Nézzük mire is tudjuk használni:

Hír: A koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatkezelésekről

2020. március 30. 12:40
 
Hónapokkal korábban már jelentkezett elsősorban nemzetközi hátterű munkáltatóknál az az igény, hogy a munkavállalókat, látogatókat, beszállítókat, ügyfeleket kérdőívekkel keresték meg, melyben arról érdeklődött az adott vállalkozás, hogy az érintett potenciális veszélyforrásnak tekinthető-e. A kérdések arra irányulnak, hogy az érintett személy járt-e, illetve jár e fertőzéssel érintett területen, illetve érintkezett-e ilyen személlyel. Tekintettel ennek adatvédelmi szempontjaira, a kérdésben a tagállami adatvédelmi hatóságok és a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is állást foglaltak.

Hír: Pandémiás vészforgatókönyv munkáltatók számára

2020. március 30. 12:47
 
A koronavírus fertőzés terjedésének beláthatatlan gazdasági kihatásai lehetnek. Valamennyi vállalkozás bevétele csökkeni fog, hiszen a piacai beszűkülnek, így érdemes áttekinteni, hogy milyen munkajogi eszközzel rendelkeznek a keletkező feszültség részleges enyhítésére. A helyzet megítélésénél figyelembe vesszük a 47/2020.(III.18.)Korm.r. rendelkezéseit is.  

Hír: Pandémiás vészforgatókönyv munkavállalók számára

2020. március 30. 12:48
 
A koronavírus fertőzés következtében előálló gazdasági problémák számos munkáltatót arra ösztönöznek, hogy költségeiket csökkentsék, így munkaviszonyt szűntetnek meg, átszerveznek, illetve a munkaszerződéses feltételek újratárgyalását is igényelik. Érdemes ezzel összefüggésben áttekinteni, hogy kinek mire van joga.
 

Hír: Bükki füvesember: A jóisten odateszi tálcán a megoldást a bajokra

2020. április 16. 07:28
 
A születésnapos Szabó Gyuri bácsinak egyszer azt mondta egy öreg cigányasszony, hogy 124 évig fog élni. Szerinte az emberiség azért kapta ezt a járványt, mert a mai ember nem hisz semmiben. Interjú

Hír: A járvány után: mire lehet számítani a mezőgazdaságban?

2020. június 30. 08:30
 
Alapvetően a koronavírus-világjárvány miatt beszűkült exportlehetőségek és a tavaszi aszály miatt – derült ki a Takarékbank mindenekelőtt az agrár- és élelmiszeripari ügyfeleik várakozásait tükröző bizalmi indexéből. Az ágazatok véleménye ugyanakkor eltérő, vannak optimisták és pesszimisták is.