Kapcsolódó tartalmak: járvány

Hír: A munkaerőpiacon előnyt jelent majd, ha a munkáltató nem teszi kötelezővé az oltást?

2021. november 02. 08:16
 
A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke úgy látja, nem kötelezővé tétellel, hanem inkább "józan ésszel" kellene rábírni a dolgozókat a koronavírus elleni vakcina felvételére. Karsai Zoltán szerint indokolt lenne, hogy ne csak a tömegközlekedésen, hanem az üzletekben is viseljenek maszkot az emberek.

Hír: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délelőtt helyett szerda délután 3-kor állt az újságírók elé. A sajtótájékoztatón a miniszter új, a 60 év felettieket célzó oltási programot jelente

2021. július 08. 09:01
 
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délelőtt helyett szerda délután 3-kor állt az újságírók elé. A sajtótájékoztatón a miniszter új, a 60 év felettieket célzó oltási programot jelentett be, Gulyás ezen kívül a magyar gazdaság állapotáról, valamint egy az építőipari anyagok drágulásának megfékezését célzó embargó bevezetéséről beszélt.  

Hír: Zsebbenyúlós lehet a családi elvonulás: a legolcsóbb erdei szállásra is elmehet egy teljes fizetés

2021. július 12. 08:57
 
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések könnyítésének hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma májusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva háromszorosára nőtt, de 56 százalékkal elmaradt a járvány kitörése előtti év, 2019 májusához képest. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint érdemes pozitívan tekinteni a jövőbe, hiszen a magyarországi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az idén elérheti a 30 milliót, ami a 2019-ben mért 41 millióhoz képest ugyan alacsonyabb, de a tavaly elért 22 millióhoz képest majdnem 1,5-szeres növekedést jelent. Mivel a járványhelyzet alatt egyre többen keresik a természetközeli, elvonulós szálláshelyeket, ezért most annak jártunk utána, hogy mennyiért szállhatunk meg a nagy népszerűségnek örvendő erdei szálláshelyeken.

Hír: Így kezelheti a munkáltató a védettségi adatokat

2021. november 04. 13:52
 
A koronavírus járvány elleni küzdelemben újabb és újabb kormányrendeletek születnek, nem könnyű azonban egyértelműen látni, hogy a munkáltató pontosan mely személyes adatok kezelésére jogosult. Az alábbiakban a munkáltató mozgásterét, illetve a munkavállaló tűrési kötelezettségének határait mutatjuk be:

Hír: Eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon: más járványügyi szabályok is változnak

2022. március 04. 08:20
 
Gulyás Gergely a március harmadikán tartott kormányinfón, az orosz-ukrán háborús helyzet értékelése mellett rendkívüli járványintézkedéseket is bejelentett. Többek között megszűnik a kötelező maszkviselés, de átmenetileg kivezetik az oltási igazolványhoz kapcsolódó szankciókat is.
«12345»