Kapcsolódó tartalmak: KAP

Hír: Létrejött a megállapodás az új KAP-ról

2020. október 22. 09:14
 
Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter az MTI-vel.

Hír: Hidvéghi: A magyar baloldal hátba támadta a magyar gazdákat az EP-ben

2020. október 26. 09:31
 
Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint az EP-ben a magyar baloldal hátba támadta a magyar gazdákat a Közös agrárpolitikáról szóló szavazás során.

Hír: Állami leépítés a holland állattartásban

2020. november 12. 12:05
 
Mit üzem számunkra az, hogy miközben az új KAP egyre keményebb környezetvédelmi feltételrendszert fog a támogatásokért előírni, a hollandok elkezdik állami pénzből bezárni állattartó telepeiket. Esély ez vagy veszély?

Hír: Frans Timmermans felelőtlen hozzáállásával az európai gazdák támogatását veszélyezteti

2020. november 17. 08:57
 
Frans Timmermans a külföldi sajtóorgánumoknak tett nyilatkozataiban a KAP-ra vonatkozó bizottsági javaslatok visszavonásával fenyegetőzött, ha nem valósulnak meg az általa vízionált, a gazdák számára teljesíthetetlen zöld célok. Ezzel semmibe venné a társjogalkotó Mezőgazdasági és Halászati Tanács és az EP több mint két éves munkáját és teljes bizonytalanságba taszítaná uniós termelők százezreit.

Hír: Radikális kormánydöntést hirdetett ki Orbán Viktor - Az egész vidéki Magyarországot érinti!

2021. január 13. 09:50
 
Rövid, de annál jelentősebb kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával, a vidéki Magyarország megújításáról, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének, valamint a gazdák támogatási szintjének a 2021–2027-es időszakban történő megőrzéséről címmel.

Hír: Óriási változásokat hozhat az új Közös Agrárpolitika: erre számíthatnak a magyar gazdák

2020. október 27. 08:03
 
Jelentős változásokat hozhat a Közös Agrárpolitika új ciklusa, amelyben kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatóságot célzó intézkedések, így a Biodiverzitás és a „Termőföldtől az asztalig” stratégia is. Az Európai Zöld Megállapodás részét képező stratégiák kivitelezése ugyanakkor komoly kihívások elé állíthatják a hazai mezőgazdaságot, ugyanis teljesítésük hosszú távú szemléletmódváltást és technológiai fejlesztést igényel – hívják fel a figyelmet a legfontosabb hatásokra a K&H Bank és az agrárszektor szakértői.

Hír: A mezőgazdasági támogatások jövője az új közös agrárpolitikában: ezt lehet tudni

2021. március 22. 09:08
 
A termelőknek fel kell készülniük arra, hogy az átmeneti éveket követően, 2023-tól picit komplikáltabb lesz az új közös agrárpolitika rendszere - hangsúlyozta Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakmai főigazgató-helyettese a Portfolio Agrár Klubon. A szakember emellett arról is beszélt, hogy mi az amit már most tudni lehet a 2021-2022-t követő KAP-ot érintő döntésekről, és mik azok, amelyekkel kapcsolatban még folynak a tárgyalások.

Hír: Célegyenesbe fordulnak a KAP-reform tárgyalások Brüsszelben

2021. március 26. 07:43
 
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács március 22-23-i brüsszeli ülésén az uniós mezőgazdasági miniszterek intenzív egyeztetéseket folytattak a Közös Agrárpolitika reformjáról. A 2023-tól induló új Közös Agrárpolitika előkészítése sorsdöntő szakaszához érkezett. A magyar kormány továbbra is mindent megtesz azért, hogy stabil kereteket biztosítson a magyar agrárium és a magyar gazdák számára.

Hír: Soha nem látott mértékű pénzt kap a magyar vidék: új pályázatok jönnek

2021. március 30. 10:45
 
Az elkövetkező években a tervek szerint korábban sosem látott mértékű pénzt fog fordítani a kormány a vidék felzárkóztatására. Ennek érdekében pedig nemcsak a pályázatokban lesznek változások, de a teljes intézményrendszerben is - állította Nagy István. Az agrárminiszter azt is elárulta, hogy a legtöbb pályázat elbírálásának időtartamát tovább csökkentenék, részben a folyamatok egyszerűsítésével, részben a humánerőforrás bővítésével. De a tárcavezető beszélt az első vidékfejlesztési pályázatok várható időpontjáról és tartalmáról, az öröklést és az integrációt ösztönző törvények fontosságáról, valamint az ellátásbiztonságról is.

Hír: Megújuló agrárium, megújuló vidék

2021. május 14. 08:45
 
Tisztes eredményt tudhat maga mögött a magyar agrárium. Az elmúlt években tapasztalt termelékenység és hatékonyság növekedés, a megtermelt javak minőségének javulása büszkeségre adhat okot - fogalmazott az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Agroinform online rendezvényének megnyitóján