Kapcsolódó tartalmak: KAP

Hír: A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése - jelentés

2021. május 14. 12:45
 
Az EGSZB  plenáris ülése egyhangúan elfogadta  dr. Kállay Piroska ''A KAP vidéki térségek fejlődésére gyakorolt hatásának értékelése" címmel készített tájékoztató jelentését, melyet az EGSZB az Európai Bizottság felkérésére ad ki.

Hír: Befagytak a tárgyalások, nincs az új Közös Agrárpolitikáról

2021. június 01. 08:17
 
Befagytak a tárgyalások Brüsszelben, nem született megállapodás az Európai Unió új Közös Agrárpolitikájáról (KAP) - mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában hétfőn.

Hír: A GAZDÁLKODÓK NEM ESHETNEK ÁLDOZATUL A BRÜSSZELI REFORMOKNAK

2021. június 16. 07:40
 
A közös agrárpolitika jövőjéről szóló lisszaboni tárgyalások az agrárminiszterek közötti egyetértéshez vezettek - mondta el Facebook videójában Lisszabonban Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Hír: Megszületett a megállapodás a KAP reformról Luxemburgban

2021. június 29. 08:43
 
Magyarország vezetésével óriási erőfeszítések árán sikerült megvédeni a kisgazdaságok érdekeit

Hír: Az EU Bizottsága többszörös természetvédelmi gyámság alá rendelné az erdőgazdálkodást

2021. július 20. 12:06
 
Múlt héten az Európai Unió Bizottsága egy átfogó klímavédelmi javaslatcsomagot, és ahhoz is kapcsolódva egy 2030-ig szóló új uniós erdészeti stratégia javaslatot fogadott el és tett közzé. Nemzetközi és hazai szakmai vélemények szerint a Bizottság a két dokumentummal méregzöld bejegyzéseket vésett az európai erdőgazdálkodás évszázados történelemkönyvébe.

Hír: Készülnek a 2023 utáni Közös Agrárpolitikára vonatkozó hazai tervei

2021. szeptember 20. 09:19
 
A Közös Agrárpolitika (KAP) következő hét évében alapvető feltételként megjelenő fenntarthatósági és zöld elvárások betarthatóságáról, azok realitásáról is volt szó a Pápai Agrárexpó és Agrárpiknik „A mezőgazdasági támogatások célja és jövője” című fórumbeszélgetésén.

Hír: EU állami támogatási szabályok felülvizsgálata

2022. január 14. 08:01
 
Azaz: A Bizottság észrevételeket kér a mezőgazdasági, erdészeti és halászati ágazatra vonatkozó uniós állami támogatási szabályok javasolt felülvizsgálatáról 2022. március 13-ig.
 

Hír: A KAP Stratégiai terv elfogadásában bízik az agrártárca

2022. január 28. 09:07
 
Az uniós szabályoknak és törekvéseknek, valamint a magyar termelők elvárásainak is megfelel a magyar KAP Stratégiai Terv – állítja Feldman Zsolt, az agrártárca államtitkára.

Hír: Magyarország benyújtotta a KAP Stratégiai Tervet

2022. január 12. 07:42
 
Benyújtásra került az Európai Bizottsághoz a magyar KAP Stratégiai Terv, amely a 2023-2027 közötti időszak agrár-élelmiszeripari támogatási rendszerét meghatározó legfontosabb dokumentum. A már jól ismert jogcímek mellett számos új beavatkozás és szabály is szerepel a Stratégiai Tervben, a 80%-ra emelt nemzeti társfinanszírozás ugyanakkor lehetőséget biztosít a hazai agrárium szereplőinek versenyképességük növelésére, valamint a vidéki térségek megújulására. A most benyújtott KAP Stratégiai Terv csak a Bizottság jóváhagyását követően tekinthető véglegesnek, amelyre várhatóan nyáron kerül majd sor.

Hír: Megtudtuk: nyilvánossá vált a KAP-hoz kapcsolódó magyar stratégiai terv

2022. március 09. 10:14
 
Magyarország az elsők között nyújtotta be az Európai Bizottsághoz a Közös Agrárpolitika (KAP) Stratégiai Tervét. A következő hónapokban kétoldalú tárgyalások zajlanak a dokumentum végleges tartalmáról. A hivatalos bizottsági jóváhagyást kihirdető uniós határozat 2022 második félévében jelenhet meg - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.