Kapcsolódó tartalmak: KAP

Hír: Alapvető érdekünk hogy az agrártámogatások részaránya ne csökkenjen a KAP forrásokon belül

2017. március 06. 09:50
 
Magyarország agrár-támogatottsági pozíciója különösen kedvező az Európai Unión belül, ezért alapvető érdekünk, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásain belül Magyarország részaránya ne csökkenjen 2020 után – mondta Czerván György az Azúr Takarékszövetkezet agrárkonferenciáján, Forrón.
 

Hír: Nem kezelhetők a globális szinten jelentkező válságok az EU tagállamok összefogása nélkül

2017. március 14. 09:25
 
Az EU tagállamok összefogása nélkül a már sokszor globális szinten is jelentkező válságok nem kezelhetők - mondta az agártárca miniszterhelyettese a V4 agrárminiszteri találkozón.

Hír: Legyen sokkal több támogatás? - Most üzenhet Brüsszelnek

2017. március 16. 10:33
 
Május elejéig várja az Európai Bizottság egy online kérdőíves felületen a gazdálkodók, az érdekvédelmi és szakmai szervezetek, valamint más intézmények véleményét a jelenlegi Közös Agrárpolitikáról (KAP). Az Európai Bizottság a válaszokat figyelembe veszi a 2020 utáni új KAP kialakításakor.

Hír: Osztrák-magyar egyetértés a KAP jövőjéről

2017. március 23. 08:12
 
A vidéki életminőség javítása érdekében az infrastruktúra, köztük az internetelérés fejlesztését és az uniós agrártámogatások változatlan szinten tartását szorgalmazza az osztrák és a magyar agrárkamara Kismartonban kedden aláírt közös nyilatkozatban – közölte az MTI.

Hír: A Kormány célja a magyar gazdák helyzetének javítása a Közös Agrárpolitika finomhangolása során

2017. április 04. 14:36
 
A Kormány célja a magyar gazdák helyzetének javítása a Közös Agrárpolitika finomhangolása során – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Mezőgazdasági és Halászati Tanács április 3-i luxemburgi ülése után.
 

Hír: A KAP finomhangolásáról tárgyalt az agrárminiszterek tanácsa

2017. április 05. 08:26
 
A Kormány célja a magyar gazdák helyzetének javítása a Közös Agrárpolitika finomhangolása során – mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Mezőgazdasági és Halászati Tanács április 3-i luxemburgi ülése után – közölte az agrártárca.

Hír: Brüsszel kegyes lesz? - 2020 után is jöhetnek agrártámogatások

2017. május 04. 07:33
 
Sok magyar gazda aggódik az uniós agrártámogatások 2020 utáni elapadása miatt. Részben most megnyugodhatnak, hiszen a Copa-Cogeca a jelenlegi helyzet továbbfejlesztését kívánja, míg az Európai Bizottság a területi és strukturális kiegyenlítés folytatását szorgalmazza. Magyarország közben az olcsó pénz után sóvárog, a beruházási támogatások, és az ehhez szükséges pénzügyi források vissza nem térítendő támogatások formájában történő fenntartását hangoztatja.

Hír: A Közös Agrárpolitika fejlesztése a cél

2017. május 04. 07:35
 
A Copa-Cogeca a 2017. április 27-28-án tartott elnökségi ülésén megvitatta a tagszervezetekkel a Közös Agrárpolitika 2020 utáni jövőjére vonatkozó álláspontját.

Hír: A KAP-reform érték és munkahelyteremtésre ösztönözne a vidéki térségekben

2017. május 15. 09:06
 
A Visegrádi Négyek agrárkamarái szerint a következő hónapok kulcsfontosságúak lesznek a Közös Agrárpolitika 2020 utáni esetleges reformjával kapcsolatban, ezért intenzívebb együttműködésre van szükség.

Hír: Gyuricza: Elengedhetetlen a versenyképességhez a precíziós gazdálkodás

2017. május 15. 09:08
 
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója a mezőgazdaság versenyképességének növelése érdekében egyebek mellett a precíziós gazdálkodást sürgette, V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) államtitkára pedig az agrár-környezetgazdálkodás szükségességére hívta fel a figyelmet az Agrárakadémia című konferenciasorozat második állomásán a Hermann Ottó Intézetben csütörtökön Budapesten – közölte az MTI.