Kapcsolódó tartalmak: KAP

Hír: Győrffy Balázs: A magyar KAP stratégiai terv minden elemét letárgyaltuk a bizottsági szakemberekkel

2022. március 30. 10:23
 
Több jogszabály, például a családi gazdaságok reformjáról szóló, a generációváltást segítő, vagy a földforgalmi törvény elfogadtatásában játszott aktív agrárkamarai szerepet említette a májusi választásokkal záruló kamarai ciklus egyik legfontosabb eredményeként Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke, aki elmondta azt is, hogy a valós információkat el kell juttatni a fogyasztókhoz a mezőgazdaságról, aminek hamarosan felelőse is lehet a kamarai szervezetben.

Hír: Legyen zöldebb a magyar KAP

2022. július 15. 08:25
 
A KAP Stratégiai Terv benyújtását követően megkezdődött a Bizottság általi jóváhagyási folyamat, az első hivatalos észrevételeket pedig április végén tették közzé. A tagállamok zöméhez hasonlóan többek között azt is kifogásolták, hogy a terv éghajlat- és környezetvédelmi szempontból nem elég ambiciózus.

Hír: Tájékoztató az új Közös Agrárpolitika keretei között induló Agro-ökológiai Programról

2022. augusztus 05. 10:07
 
hhoz, hogy a gazdálkodók hosszútávon versenyképesek maradjanak egyre inkább elkerülhetetlenné válik a fenntarthatóbb gazdálkodási gyakorlatokra való átállás. Jelen gazdasági helyzetben azonban ez egy olyan kihívás, amelyet szükséges pénzügyi szempontból is megfelelően támogatni, hogy az átállás ne menjen az élelmiszerellátás biztonságának rovására. Ennek érdekében a 2023-tól hatályba lépő KAP Stratégiai Terv úgy került kialakításra, hogy olyan módon biztosítsa a termelés magasabb környezeti hozzáadott értékét, hogy az a gazdálkodóknak könnyen megvalósítható, egyénileg a gazdaságukra szabható és pénzben is kifizetődő legyen.