Kapcsolódó tartalmak: Képzés

Hír: Roma tinikből képeznék bentlakásos iskolákban a jövő gazdálkodóit

2019. március 14. 07:35
 
Nagy volumenű roma felzárkóztatási programon agyalnak az Agrárminisztériumban, amivel megoldanák a vidéki munkaerőhiányt, és egyben a cigányságnak is kitörési lehetőséget teremtenének – derül ki a hvg.hu birtokába került munkaanyagból. Az Agroma-program akár már jövőre indulhatna, feltéve, hogy az Emmi és az összes érintett tárca is a javaslat mellé áll, plusz az Orbán-kormány még pénzt is ad a megvalósításra. A javaslat egyik megálmodója szerint ezzel végre stabil munkahelyhez juttatnák a romákat, és szó sincs arról, hogy a tervben szereplő bentlakásos szakközépiskolákkal kiszakítanák a résztvevőket a családjukból.

Hír: Sikeresen lezajlott az első távoktatási rendszerű erdészeti szakszemélyzeti alapképzés

2019. május 16. 08:08
 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezésében eredményesen lezajlott az első, távoktatási rendszerben megtartott erdészeti szakszemélyzeti alapképzés. A május 7-i vizsgaalkalmon az e-learning kurzus mind a 32 résztvevője sikeresen szerepelt.

Hír: A termőföld állapotának javítása és megőrzése a jövő generációjának is fontos feladata

2019. június 03. 08:14
 
Az új, korszerű ismereteknek, a tudományos eredményeknek tükröződniük kell a mindennapok gyakorlatában, így a talajvédelemmel kapcsolatos felhalmozott tudásnak is meg kell jelennie és be kell épülnie az agrárszakoktatásba, a szakemberképzésbe – fogalmazott az agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a „Kincsünk a termőföld” címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésen.
 

Hír: Mennyi adót kell fizetni a munkavállalók képzése után?

2019. augusztus 08. 15:09
 
Az élethosszig történő tanulás jelentősége

Hír: Kiváló vezető, kiváló vállalkozás - kutatás a stratégiai szemléletű vezetésről

2019. augusztus 09. 09:19
 
Miként vélekedik önmagáról a vezető, milyen viselkedési mintákkal rendelkezik? Mitől lesz kiváló, és ez hogyan hat a vállalkozás sikerességére? Dr. Berke Szilárddal, a Kaposvári Egyetem GTK stratégiai és tudományos dékánhelyettesével legújabb, több egyetem közreműködésével zajló, nemzetközi kutatásáról beszélgettünk, melynek tanulságai a HR számára is több szempontból érdekesek lehetnek.

Hír: Képzési nagykövetek

2019. szeptember 23. 08:47
 
2019. szeptember 17-én az Európai Szakszervezeti Szövetség oktatási és képzési munkacsoportja soros ülésén az is szóba került, hogyan segítik a szakszervezetek a munkavállalókat a szükséges képzettségek megszerzésében.

Hír: A fiatalokat fel kell készíteni a mezőgazdaság digitális átalakulására

2019. október 17. 12:38
 
Az agrárium iránt érdeklődő fiatalok felsőoktatási képzésében a technológiai és az agrárszakmai tudás átadása egyaránt fontos. A fiatalokat fel kell készíteni az agrárium digitális átalakulására, hogy Magyarország aktív részese lehessen a szektorban zajló technológiai robbanásnak - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Hír: Agrártechnológiai tudástranszfer átadási lehetőségekről is tárgyalt brazil partnerével Nagy István agrárminiszter

2019. október 18. 08:04
 
Fernando Silveira Camargo a brazil Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszer-ellátási Minisztérium innovációért, vidékfejlesztésért és öntözésért felelős államtitkára hivatalos látogatásra utazott hazánkba. Az államtitkárt csütörtök délután az agrártárca vezetője is fogadta, aki köszönetét fejezte ki azért, hogy a brazil hatóságok egyszerűsítették az exportbizonyítványok engedélyeztetésének folyamatát, így a magyar áruk könnyebben megjelenhetnek a brazil piacon.

Hír: Majd idővel belerázódik vagy kihullik

2019. október 24. 08:19
 
Hogyan pazaroljuk el az egyébként kiváló munkaerőt (esettörténet)

Hír: Nemzetközi ranglistán: öt helyet javított tavalyhoz képest a Szent István Egyetem

2020. március 11. 08:32
 
Tíz magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb képzésterületi rangsoraira. A mezőgazdasági képzések listáján a Szent István Egyetemet a 151-200. helyre sorolták, mely a tavalyi évhez képest ugrásszerű előrelépést jelent.