Kapcsolódó tartalmak: Képzés

Hír: Kiemelt célunk, hogy az ágazatok elvárásának megfelelő tudású és számú szakembert képezzünk

2017. február 02. 08:32
 
Az agrárszakképzés átalakításával, a bérek folyamatos emelésével el fogjuk érni, hogy az ágazatok elvárásának megfelelő tudású és számú szakembert képezzünk - mondta Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium Dunántúli Szakképző Központ (FM DASzK) Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma átadó ünnepségén.

Hír: Ma jár le a határidő az agrárképzésekre

2017. február 15. 08:26
 
Ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási agrárszakokra. A kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet beadni.

Hír: Versenyképes mezőgazdasághoz magas szintű szakképzés szükséges

2017. május 10. 07:39
 
A jövő korszerű, versenyképes mezőgazdaságához magas szintű szakképzés szükséges, ehhez össze kell hangolni valamennyi érdekelt munkáját - mondta a földművelésügyi miniszter, miután az agrárszakképzés fejlesztése és megújítása érdekében partnerségi megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnökével.

Hír: Eldőlt ki lett az év legjobb mezőgazdasági diákvállalkozója

2017. június 07. 21:11
 
Június 2-án a budapesti Vendel irodaházban megrendezésre került a Mezőgazdász - avagy legyél Te az év mezőgazdasági diákvállalkozója című verseny. A program célja, hogy a mezőgazdasági szakképzésben tanuló diákok egy évre megalapíthassák a saját vállalkozásukat, amelynek középpontjában valamilyen mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó termék vagy szolgáltatás áll.

Hír: Jól képzett szakemberek nélkül nincs biztos jövő az agráriumban

2017. augusztus 15. 12:53
 
Jól képzett szakemberek nélkül nincs biztos jövő és perspektíva az agráriumban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Hajdúböszörményben a VI. Hajdúsági Expo és Traktorhúzó Európa Kupa sajtótájékoztatóján.

Hír: Precíziós gazdálkodási továbbképzés indul

2017. október 12. 07:53
 
2018 februárjában, keresztféléves kezdéssel, „Precíziós gazdálkodás” címen három féléves szakirányú továbbképzés indul Székesfehérváron az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében.

Hír: Nem jár rosszul, aki mezőgépész lesz

2017. november 20. 08:12
 
A mezőgépész szakmát népszerűsíti a Mezőgazdasági Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az MKB Bankkal közösen szakiskolai előadások és pályaválasztási napok keretein belül. Céljuk, hogy bemutassák a fiataloknak az ágazat és a mezőgépészek valós világát, szakmai hátterét és az oktatásban rejlő lehetőségeket.
 

Hír: Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szakra lehet jelentkezni

2018. január 15. 10:01
 
Precíziós mezőgazdasági szakmérnöki szak indul a keszthelyi Pannon Egyetem Georgikon Karán.

Hír: Az agrárium erősödésével felértékelődnek a mezőgazdasági szakmák is

2018. március 05. 08:03
 
A szakmák presztízsének visszaállításáról, a szakmunkások megbecsüléséről, a biztosabb megélhetést nyújtó bérekről, az egységes agrár-szakképző hálózat további fejlesztésének szükségességéről is beszélt köszöntőjében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken, A Jövő szakképzése – a szakképzés jövője II. elnevezésű konferencián, Karcagon – közölte az MTI.

Hír: Farkas Sándor: Sikertörténet a mezőhegyesi ménesbirtok újjászervezése

2018. május 25. 06:26
 
Hamarosan megkezdődhet az ipar park kialakítása, a tehenészeti telep korszerűsítése és több majorsági épület felújítása is - mondta el az államtitkár