Kapcsolódó tartalmak: Képzés

Hír: Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez az agrárkamara

2018. július 10. 07:55
 
Mezőgazdasági pályaorientációs hetet szervez általános iskolásoknak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a programokkal a gazda és az állattartó szakmunkás szakképzéseket szeretnék népszerűsíteni.

Hír: Alig van új mezőgépész, bajban a gazdaságok

2018. augusztus 29. 09:21
 
Egyre feszítőbb a munkaerőhiány a mezőgazdaságban. Kevesen állnak gépésznek, a szakmát még mindig olajosnak, alantasnak tartják.

Hír: Munkavédelmi szakember - keresve sem találni?

2018. szeptember 06. 08:49
 
A fejlett technológiákkal, újabb és újabb berendezésekkel, modern minőségirányítási rendszerekkel dolgozó nagyvállalatok - a korszerű ismeretekkel, nyelvtudással rendelkező mérnökök mellett - egyre gyakrabban keresnek szakembereket a munkahelyi egészség, biztonság-, és környezetvédelem (EHS) feladatainak megtervezésére, ellátására, irányítására. Épp arra a területre, amelyre számtalan oktatási intézmény kínál közép és felsőfokú képzéseket. A hallgatók pedig beiratkoznak és sokan végeznek is. Akkor hol itt a hiba?

Hír: Az Országos Munkavédelmi Bizottság ülése

2018. szeptember 17. 11:03
 
2018. szeptember 5-én tartotta soron következő ülését az Országos Munkavédelmi Bizottság. A háromoldalú egyeztetésen (kormány, munkáltatók, munkavállalók) részt vett a Pénzügyminisztérium részéről Bodó Sándor (képünkön) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár.

Hír: A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez

2018. október 26. 10:25
 
Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes - hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.

Hír: 200 éves a mosonmagyaróvári agrárképzés

2018. október 26. 10:32
 
A Magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez.

Hír: Az agrárium jövőjének otthona

2018. október 26. 10:34
 
A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez.

Hír: A mezőgazdasági ágazat és az erdészeti képzés népszerűsítésében az iskolák élen járhatnak

2018. november 19. 07:58
 
Egy iskola mindig hidat képez múlt, jelen és jövő között. Továbbörökíti a múlt tudását, alkalmazkodik a jelen kihívásaihoz és átadja azokat az ismereteket és készségeket a diákoknak, amelyekre szükségük lesz a jövőben – mondta köszöntőjében Farkas Sándor a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 135 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepségen.

Hír: Euromilliárdok forognak kockán az afrikai sertéspestis miatt

2018. december 07. 08:38
 
GYAKORLATI KÉPZÉSEKKEL, BIZTOS JÖVŐKÉPPEL CSÁBÍTANÁ A TÁRCA A FIATALOKAT AZ AGRÁRIUM TERÜLETÉRE

Hír: A képzés és tudásátadás központi kérdés lesz az agrárgazdaságban a következő években

2019. február 08. 08:38
 
A készülő digitális agrárstratégia alapja, hogy a mezőgazdasági termelők a mindennapi munkájuk során használni és hasznosítani is tudják a számos új technológiát és az ehhez kapcsolódó tudást, éppen ezért a képzés és tudásátadás központi kérdése lesz a következő éveknek – mondta a mezőgazdaságért felelős államtitkár Kecskeméten.