Kapcsolódó tartalmak: kutatás

Hír: Nemzetközi lobbi a kelet-közép-európai élelmiszergazdaság számára fontos kihívások kezeléséért

2017. március 06. 09:45
 
Megkezdődött a 2018-2019. évekre szóló EU-s kutatási, ún. Horizont 2020 pályázati kiírások kidolgozása. A folyamatban a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Földművelésügyi Minisztérium révén két magyar delegált is részt vesz. Erős a lobbi, hogy a támogatott kutatási témák közé magyar, vagy jobban mondva kelet-közép-európai témák is bekerüljenek. De mik is ezek? Miért is megy a lobbi? És hogy jön ide egyáltalán Kelet-Közép-Európa?

Hír: Az ehető bevonatokban rejlő lehetőségek

2017. április 05. 08:17
 
Élelmiszer veszteségek mennyiségének jelentős visszaszorítása, friss élelmiszerek eltarthatóságának, esztétikus megjelenésének megőrzése, tápértékének fokozása láthatatlan íz- és illatmentes egészségre veszélytelen bevonatokkal?

Hír: A NÉBIH szakemberei is segítették a Kárpáti erdeink állapotfelmérését

2017. április 05. 08:23
 
Március 13-án zárult az a mintegy öt éves, svájci hozzájárulással támogatott kutatási projekt, amelynek fő célja a hazánk északi hegyvidékén található erdők természetvédelmi szempontú állapotfelmérése volt. A program megvalósulását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakemberei is segítették.

Hír: Lassan az egész világot ellepik a GMO-k

2017. május 22. 09:47
 
Tavaly rekordszintet ért el a genetikailag módosított növények vetésterülete.

Hír: Nagy lépés a nemzetközi szinten is elismert, innovatív magyar agrárium irányába

2017. június 07. 20:59
 
Az innováció a gazdasági növekedés egyik motorja, melynek szerepe egyre inkább felértékelődik - mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a Kutatás-fejlesztés - innováció az agrárium szolgálatában című könyv bemutatóján a Földművelésügyi Minisztériumban.

Hír: A TÉT Platform táplálkozási és életmódszokásokat vizsgáló reprezentatív kutatása

2017. április 27. 07:16
 
A TÉT Platform Egyesület friss reprezentatív kutatásának célja, hogy átfogó és valós képet adjon arról, milyen ismeretekkel rendelkezik jelenleg a lakosság az egészséges táplálkozással és életmóddal kapcsolatban, és hogy a mindennapjai során mit és miért tesz az egészségesebb életmódért. A TÉT Platform kielemezte a magyar internetezők egészséges táplálkozással kapcsolatos online kommunikációját, valamint a hatékony egészségnevelő programok indítása jegyében feltárta a 11-18 éves magyar fiatalok táplálkozási szokásait és fizikai aktivitását is. A szervezet négy kutatócéggel szerződött a kutatások lebonyolítására, amelyek megalapozásában szakmai és állami szervezetek képviselői is részt vettek.

Hír: Nemzeti Fehérjetakarmány Program indul

2017. október 17. 09:45
 
Hároméves kutatás-fejlesztési program kezdődik azért, hogy teljes egészében kiváltható legyen az importból származó génmódosított szója a hazai takarmányokból - jelentette be a földművelésügyi miniszter hétfőn.

Hír: Együttműködési megállapodást kötöttek a visegrádi országok agrárkutatási intézményei

2017. november 10. 09:13
 
Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei csütörtökön, Budapesten.
 

Hír: Közös agrárkutatásról állapodott meg két magyar egyetem

2018. január 25. 09:41
 
Együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Szent István Egyetem a biztonságtudomány és az agrárium területén végzett kutatások folytatására. A keretmegállapodást a két intézmény rektora tegnap írta alá.

Hír: Versenyelőnyt jelentenek Magyarországnak a GMO-mentes termékek

2018. február 05. 09:32
 
Versenyelőnyt jelent Magyarországnak, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állít elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója csütörtökön, az M1 aktuális csatornán.