Kapcsolódó tartalmak: kutatás

Hír: Hátrányos vagy előnyös a digitalizáció?

2018. június 11. 08:58
 
2018. június 4-én rendezte az Európai Szakszervezeti Szövetség „A munkavállalói részvétel vezet az igazságos digitalizációhoz” című szemináriumát Berlinben.

Hír: Az agrárkutatás megújítását várják a „gödöllői programtól“

2018. június 13. 07:45
 
A múlt héten meghirdetett gödöllői program segíti az agrárkutatás megújítását, az az agrár-felsőoktatás modernizációját és az ehhez kapcsolódó szaktanácsadó rendszer kiépítését – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Hír: Megéri belehalni a munkába?

2018. július 26. 14:34
 
Forradalomra van szükség a munkahelyi egészségvédelem terén, véli Jeffrey Pfeffer, a Stanford Egyetem professzora, aki a szervezeti viselkedés témakörével foglalkozik. Mint mondja a jelenlegi gyakorlat, ami a túlmunkát és a munka-magánélet egyensúlytalanságát illeti, megöli a munkavállalókat. Ez pedig végsősoron a cég teljesítményének és az egyén jóllétének sem tesz jót, írja tavasszal megjelent Dying for a Paycheck (vagyis a „Meghalni a fizetésért”) című könyvében.

Hír: Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben

2019. január 07. 09:01
 
Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a természetes vegyületeknél. Azt pedig szinte el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a gyanús vegyületek az emberi szervezetben természetes módon éppen úgy megtalálhatók, mint például egy hétköznapi almában.

Hír: Az agrárkutatás soha nem látott kihívások előtt áll

2019. február 04. 10:48
 
Patronált paradicsomoktól az energiavilág Oscar-díjáig és az okos gazdaságokig Berlini agrár startup intelligens szenzorait teszteli az Ökológia Mezőgazdasági Kutatóintézet.

Hír: A föld alatt találhatjuk meg a választ az aszályra

2019. május 15. 07:48
 
Egy kutatók által felfedezett növényi hormon növeli a növények vízfelvételi hatékonyságát a gyökérfejlesztés által

Hír: Fiatal agrárkutatóknak ír ki pályázatot a NAIK

2019. szeptember 26. 08:56
 
Nemzeti Agrártehetség Program néven pályázatot hirdet az agrár területen tevékenykedő doktoranduszok és fiatal kutatók számára a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK).

Hír: Agrárszakképzés-kutatás: tudatos az iskola- és szakmaválasztás

2019. október 01. 09:26
 
Az  Agrárminisztérium,  a  Nemzeti Agrárgazdasági  Kamara  és  a  NAIK  Agrárgazdasági Kutatóintézet közötti együttműködés keretében elvégzett kutatás eredménye jelent meg „Az agrárszakképzés szerepe a munkaerő-utánpótlásban, 2018” című kiadványban.

Hír: Innovációs Nap keretében mutatták be az új kutatóközpontot

2019. december 04. 09:19
 
Az új Agrárinformatikai Kutatóközpont a Szent István Egyetemen rendezett Agrárinformatikai Innovációs Nap keretében mutatkozott be a szakmai közönségnek.

Hír: A szakszervezeti jogok gyakorlati érvényesülése

2020. január 14. 08:56
 
zabó Imre Szilárd tanulmánya a Pécsi Munkajogi Közlemények különszámában jelent meg. "A 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről kollektív munkajogi változásait élesen kritizálta az összes szakszervezeti konföderáció. 
«123»