Kapcsolódó tartalmak: munkaerő

Hír: Így védi a jog az idős munkavállalókat

2021. október 27. 10:12
 
A munkaerőfelvétel a pályázók személyes adatainak kezelésével jár együtt, így annak során a személyes adatok kezelését szabályozó 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) sok esetben nem túl egyszerű szabályai alkalmazandóak. Nézzük meg hogyan is néz ez ki a gyakorlatban:

Hír: A mezőgazdaság megköveteli a szorgos kezeket

2021. november 04. 13:56
 
A statisztikai adatokból kiderül, hogy éppen akkor csökkent a mezőgazdaságban dolgozók száma, amikor a munka dandárja megkövetelné a szorgos kezeket.

Hír: Munkabéren kívüli juttatások 2022: kulcs a jó munkaerőhöz

2021. november 10. 09:02
 
A COVID hatására nem pusztán a munkavégzés körülményei változtak meg jelentősen

Hír: Vietnámi munkaerő Magyarországon

2021. december 02. 11:26
 
Egyre több vállalkozás tapasztalja azt, hogy nehéz megfelelő számú betanított munkást, szakmunkást találni Magyarországon. A stabil munkaerőért már Ukrajnánál is messzebb kell azonban menni. Ezért a figyelem az EU-n kívüli – harmadik országbeli – munkaerő felé irányul. Bogdanovits Péter, az Aarenson Consulting ügyvezetője elmondta nekünk, miért előnyös vietnámi munkavállalókra építeni, hogyan toborozzák a leendő vendégmunkásokat.

Hír: A kötelező oltás épp azokon a területeken vezet munkaerőhiányhoz, amelyek már így is az összeomlás szélén állnak

2022. január 10. 09:19
 
Sok szakmában néhány ember hiánya is katasztrófához vezetne

Hír: Munkaerő pótlás költsége

2022. január 12. 07:39
 
Azok a keresések, amelyek az elvándorolt munkaerő pótlására irányulnak, valójában már egy realizált veszteség utáni további kár enyhítésére törekednek. Próbáljuk meg számszerűsíteni, hogy mennyibe is kerül a fluktuáció, a munkaerő pótlása? Vagyis mekkora kár keletkezik egy felmondás – toborzás – beillesztés ciklusban?

Hír: A munkaerő már megtette a magáét, a további növekedés a tudáson múlik

2022. január 28. 08:25
 
Véget ért az extenzív növekedés időszaka Magyarországon, évek óta nem a munkaerő adja a fejlődés alapját. A jövőben a tőke és a technológia fejlesztése lesz az előmenetel egyetlen záloga.

Hír: A munkaerő megtartásáról szólhat 2022 az álláspiacon

2022. április 06. 07:46
 
Nem lesz jelentős hatással a magyar munkaerőpiacra az ukrán menekültek felvétele - prognosztizálta a RecruiTECH toborzási konferencián Madár István a Portfolio vezető elemzője. Sok a kedvezőtlen politikai és gazdasági tényező, a munkaadók idén a megtartásra koncentrálnak, mert elbocsátani és újra toborozni sokkal költségesebb. A szakmai rendezvényen szó esett még egyebek mellett a digitális munkavállalói élményről, a készségek alapján történő előszűrésről és az offline és az online állásbörzék szerepéről. Tudósításunk.

Hír: Szükség van a munkaerőre a vállalatok túléléséhez

2022. április 13. 08:48
 
Hiába az emelkedő költségek és a gazdasági nehézségek, a hazai vállalatoknak muszáj megtartaniuk a munkavállalókat, ha felszínen akarnak maradni. Tömeges elbocsátások nem várhatók, legfeljebb kisebb ingadozás lehet a hazai álláspiacon.

Hír: Az Orbán-kormány a Távol-Keletről kölcsönözné a munkaerőt ahelyett, hogy azzal foglalkozna, miért lépnek le a dolgozók

2022. május 24. 10:50
 
Minősített munkaerő-kölcsönzőkön keresztül hozna be az országba még több vendégmunkást a kormány. A szakszervezet szerint inkább azzal kellene foglalkozni: miért állnak tovább a dolgozók.