Kapcsolódó tartalmak: munkaerő

Hír: Jelentős tartalékot jelenthetnek a magyar munkaerőpiacon a megváltozott munkaképességű dolgozók

2021. július 08. 08:45
 
Kis odafigyeléssel és nyitottsággal szinte bármelyik vállalatnál lenne mód megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatására. Bár már most is vannak jó példák, azonban még mindig nagyon sok a fejlődési és bővülési lehetőség ezen a téren. Az ország vezető HR szolgáltatójaként a Prohuman úgy látja, hogy sok területen a munkaerőhiánnyal küzdő vállalatok számára is megoldást jelenthet mindez, miközben előnyös az egyénnek, számos értéket hoz a kollegiális közösségnek és társadalmi hatása sem elhanyagolható.

Hír: Nőtt a képzések szerepe a munkaerő megtartásában

2021. július 12. 08:50
 
A tréningcégek iparági listáját a Budapest Business Journal legutóbbi összesítése szerint a Training360 vezeti. Nyisztor József ügyvezetőt arról kérdeztük, milyen folyamatok zajlottak a piacon a “Covid-évben”, mely tréningek iránt nőtt meg az érdeklődés. A home office-ban sokan rákaptak a tanulásra: az ő megtartásukban fontosak tényező a releváns képzés felkínálása.

Hír: Most csak az nem tud elhelyezkedni, aki nem akar – állásdömping a munkaerőpiacon

2021. július 23. 12:51
 
A belföldi turizmus és vendéglátás munkerőhiánya rekordokat döntöget, és a kereskedelem is élénk évre számíthat. Mindezekhez munkaerő szükséges. A munkaerő toborzás a munkanélküliek magas száma ellenére sem könnyű feladat. Szezonális munkákra pedig nehéz jó munkaerőt találni. A 2021-es nyár munkaerőpiaci helyzetéről és a növekvő állásdömpingről Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary ügyvezető-tulajdonosa beszélt.

Hír: Újra itt a munkaerőhiány! - mérlegen az álláspiac

2021. augusztus 12. 12:07
 
A jelentkezők száma csökken, sokkal több energiába kerül betölteni jelenleg egy pozíciót, mint 1 évvel ezelőtt - tapasztalják az országosan 16 irodát működtető Pannon-Work Zrt. szakemberei. Milyen folyamatok zajlottak az utóbbi másfél évben az álláspiacon? Milyen foglalkoztatási formák futottak fel az utóbbi hónapokban? Hogyan alakult a munkaerőigény az egyes országrészekben?

Hír: Sokan visszakerültek a munkaerőpiacra

2021. augusztus 12. 12:14
 
Fülöp Attila: a szociális kérdés elsősorban foglalkoztatási kérdés

Hír: A munkaerő-kereslet és a verseny alakítja a bérdinamikát

2021. szeptember 02. 12:56
 
A béremelkedésbe a nyár kezdetétől már szinte az összes szektor bekapcsolódott

Hír: Munkaerőt hívtunk és emberek jönnek...

2021. szeptember 02. 12:59
 
Szeptember 1-jén megnyíltak a kapuk, minősített kölcsönző cégek bárhonnan hozhatnak külföldről munkaerőt Magyarországra bizonyos megkötésekkel. Van egy rossz hírem a munkaadóknak és a közvéleménynek: Excel sorok és “munkaerő” helyett emberek fognak érkezni. És így is kell őket kezelni.

Hír: A bérverseny feljebb hajtja az inflációt?

2021. szeptember 29. 08:14
 
A munkaerőtartalék csökkenésére, az egyre feszesebb munkaerőpiacon erősödő bérverseny inflációt növelő kockázatára hívták fel a figyelmet az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat értékelve.

Hír: Munkaerőéhes a munkaerőpiac Magyarországon

2021. október 04. 08:29
 
A koronavírusválság utáni munkaerőpiac kilátásairól beszélt Recruitech BLUE 2021-en Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Aki szerint az elmúlt két év, az elmúlt évtized munkaerő-piaci mozgásaihoz képest minimális változást hozott. A munkaerőhiány újra komoly kihívás a vállalatoknak, így a HR-nek is. Tíz éven belül akár félmillió ember tűnhet el a munkapiacról, a munkaerő-tartalékok pedig elfogynak.

Hír: Erősödhet a munkaerő visszaáramlása

2021. október 26. 08:10
 
Évekkel korábban megfordulhatott a munkaerő kivándorlásának trendje. Bár pár tízezren hazatérhetnek, a munkaerőhiány egyelőre biztosan nem fog megszűnni.