Kapcsolódó tartalmak: munkaerő

Hír: Munkaerőhiány-megoldásra javaslatok a turizmusban

2022. május 25. 10:30
 
Eddig idegen megoldásokkal barátkozik a szakma.

Hír: ÁSZ: Elfogynak az emberek a munkaerőpiacról, valamit tenni kell

2022. június 13. 12:53
 
Hamarosan megállhat a gazdaságilag aktív népesség növekedése, így a gazdaság további erősödéséhez csakis minőségi javulással járulhat hozzá a munkaerő - olvasható az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzésében.

Hír: Présben a gyártó cégek: hogyan lesz elég kékgallérosom?

2022. június 21. 09:09
 
Szinte teljes a magyarországi foglalkoztatás, ám a termelő cégek megrendelései nőnek, miközben háborút vívnak a szomszédban. Új stratégia kell a megfelelő létszámú és képzettségű munkaerő megszerzéséhez. Milyen új utak kínálkoznak? Hogyan csinálják a nagy gyártó cégek? Erre is választ kaphatnak, akik eljönnek szeptember 28-án a legnagyobb hazai kékgalléros toborzási konferenciára, a recruiTECH BLUE-ra. Toldi Gábor főszervezőt kérdeztük az aktuális álláspiaci folyamatokról.

Hír: Már a régióban sincs elég munkaerő

2022. június 27. 09:18
 
Mi lesz a Balatonnál?

Hír: Hiába kapott sok magyar fizetésemelést, azt az infláció elvitte

2022. június 27. 09:20
 
ManpowerGroup.:

Hír: Az infláció és a munkaerőhiány is pörgeti a bérdinamikát

2022. június 28. 09:57
 
Kényszerhelyzetben vannak a vállalatok: ha meg akarják tartani alkalmazottaikat, akkor a magas infláció miatt muszáj bért emelniük. A fogyasztói árak növekedése és a munkaerőhiány miatt az idén a bérdinamika is magasabb lehet a vártnál. 2022. június 27-én a Magyar Nemzet Suppan Gergelyt, a Magyar Bankholding vezető elemzőjét és Mészáros Melindát, a Liga Szakszervezetek elnökét kérdezte a bérnövekedésről.

Hír: A Fülöp-szigetekről érkezhet a megoldás a növekvő munkaerőhiányra?

2022. július 11. 08:23
 
Az elmúlt néhány évben elsősorban a termelő szektorban egyre nagyobb számban jelentek meg vendégmunkások, mert sok területen és térségben már lényegében „elfogyott” a bevethető magyar munkaerő. Azonban mára eljutottunk oda, hogy már a környező országokban sem találni megfelelő számban olyan dolgozókat, akik segíthetnének orvosolni az egyre égetőbb hazai munkaerőhiányt. A háború bizonytalanságai pedig még tovább súlyosbíthatják ezt a helyzetet.

Hír: Béremelési nyomás, katások, romló kilátások - forró hónapok előtt az álláspiac

2022. augusztus 11. 13:11
 
Nehéz hónapok előtt állnak az álláspiac szereplői. A felpörgő infláció, az energiaköltségek emelkedése, az új katatörvény feszültté tesz munkaadót, munkavállalót, egyéni vállalkozót egyaránt. Top kérdés lett a munkahelyeken a fizetésemelés. A katások a mély vízben tanulnak éppen úszni. A rezsinövekedés pedig visszahozhat sokakat az irodába.

Hír: Bértámogatást kaphatnak a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek

2022. augusztus 11. 13:16
 
Vállalkozások regionális munkaerő támogatása program

Hír: 137 ezer fővel csökkent a potenciális munkaerő-tartalék

2022. augusztus 19. 08:05
 
A potenciális munkaerő-tartalékhoz az első negyedévben 299 ezer ember tartozott, számuk 137 ezerrel csökkent az előző év azonos időszakához képest.