Kapcsolódó tartalmak: pihenőidő

Hír: Mit jelent valójában a munkaidő, pihenőidő? Nem biztos, hogy jól tudjuk

2016. augusztus 22. 11:11
 
Tapasztalataink alapján, a HR területén dolgozók gyakran olyan munkaidővel kapcsolatos kifejezéseket használnak a mindennapi munkájuk során, amit a Munka törvénykönyvében nem találunk. Emiatt is okoz a cégek számára nagy gondot a törvény által meghatározott fogalmak helyes értelmezése. A továbbiakban nézzük meg ezeket az alap meghatározásokat.

Hír: Megérdemelt szabadság - A felmondási időre járó szabadság és a többlet szabadság visszakövetelése jogértelmezési kérdései

2017. július 25. 09:14
 
A munka- és pihenőidő szabályai a régi Mt.-hez (1992. évi XXII.tv.) képest a 2012-ben hatályba lépő munka törvénykönyvében (2012. évi I.tv.: Mt.) jelentős változáson mentek át. A változások két eleme okoz a gyakorlatban jelenleg is jogértelmezési gondot: a felmentési idő-re járó szabadság, valamint a "túlvett" szabadsággal való munkavállalói elszámolás kérdései. Előbbire azonban a Kúria pontot tett. Nézzük a vita alapját és a megoldásokat.

Hír: Egyenlőtlen munkabeosztás hogyan dolgozható le?

2017. augusztus 21. 07:24
 
Egy munkavállaló részmunkaidős állást vállalna, heti 16 órás munkavégzéssel. Ezt a munkaidőt ledolgozhatja 2X8 órában, vagy 2X6 és 1X4 órában?

Hír: Áthelyezett pihenőnap ledolgozására szabadságot hogy kell kivenni?

2018. január 23. 11:19
 
Kérdésem az áthelyezett pihenőnapokkal és a helyettük ledolgozandó szombati munkanapokra vonatkozik. "Normál" munkaidő beosztás, azaz minden esetben hétfőtől péntekig tartó munkarend esetén:1) az áthelyezett pihenőnap, pl október 22 hétfő, tekinthető -e munkanapnak, ha a munkáltató úgy kívánja? 2) ha a munkáltató nem kívánja foglalkoztatni alkalmazottait az áthelyezett pihenőnapot helyettesítő munkanapon, előbbi példa alapján október 13 szombaton, akkor kötelező-e szabadságként kivenni ezt a napot?

Hír: Túlóráztatás: a minisztérium szerint rengeteg a visszaélés

2019. január 21. 08:14
 
A Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztályának jelentése szerint közel 15 ezer dolgozót érintettek a munka- és pihenőidővel, illetve a rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos szabálytalanságok. A munkáltatók hamis nyilvántartásokkal leplezik a gondokat. Főleg a gép- és feldolgozóiparban trükköznek.

Hír: Egy hónap múlva Karácsony: hatnapos pihenő

2019. november 27. 08:51
 
Egy hónap múlva karácsony, de olyan, hogy hatnapos pihenőnap sorozat vár rád is. A boltok azonban csak két és fél nap lesznek zárva. Gyakorolhatsz, mert legközelebb 2024-ben megint lehet ilyened. Közben morgolódik a szakszervezet.

Hír: Alkotmánybíróság: a napi és a heti pihenőidőt külön kell kiadni!

2020. június 15. 07:44
 
Nem egyeztethető össze az Alaptörvénnyel a Kúria azon jogértelmezése, miszerint a napi pihenőidő és a heti pihenőnap egy időben kiadható - hozta meg határozatát az Alkotmánybíróság (IV/702/2019 AB). A testület fenti döntése igen komoly gondokat okozhat a munkáltatóknak a munkaidő, pihenőidő beosztása során. Gyakorlati példával is magyarázzuk, hogy mit is jelent ez.

Hír: Így kezeljük a pihenőidőt - munkaidőkeret, 2. rész

2020. július 10. 07:32
 
Hogyan számoljuk ki a pihenőidőt? Mikor kezdődhet és mikor végződhet? Egy közelmúltbeli alkotmánybírósági határozat felkavarta az állóvizet. A munkaidőkeretről szóló cikksorozat második részében Gál István ezzel foglalkozik.

Hír: A napi pihenőidőről

2021. április 14. 07:43
 
A napi pihenőidő kapcsán a 11 óra egybefüggő pihenőidőnek abban az esetben is meg kell-e lennie, ha a munkavállaló a tulajdonos nővére? Amennyiben többműszakos tevékenységről van szó (benzinkút), elegendő a legalább 8 óra pihenőidő biztosítása? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Hír: Megteheti-e a munkáltató, hogy behív szombatra dolgozni és nem fizet érte?

2021. május 03. 08:22
 
A kérdésem az lenne, hogy a munkahelyemen most bevezettek egy 6 hónapos munkaidőkeretet és csinálhatnak-e olyat, hogy például behívnak szombaton dolgozni és nem fizetnek, hanem adnak majd egy pihenőnapot valamelyik hétköznap.