Kapcsolódó tartalmak: termékek

Hír: NMG: Az olcsó mezőgazdasági termékek és a kőolaj csökkentették az inflációt

2016. április 11. 08:49
 
A kormány továbbra is 1,6 százalékos éves inflációt vár Elsősorban két tényező tette lehetővé a fogyasztói árak 0,2 százalékos éves csökkenését: egyrészt az előző évi alacsonyabb árú mezőgazdasági termékekből készülő olcsóbb termékek, valamint a kőolaj mérsékelt világpiaci ára - mondta Marczinkó Zoltán, kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
 

Hír: Drágultak a mezőgazdasági termékek

2016. július 13. 07:46
 
Gyümölcsöt olcsóbban vehetünk A növényi termékek árának 5,4 százalékos emelkedése, az élő állatok és állati termékek árának 2,9 százalékos csökkenése eredőjeként májusban 2,4 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.
 

Hír: Helyi agrártermékek frissítik a balatoni gasztronómiát

2016. szeptember 02. 08:31
 
Az olcsó, kevésbé minőségi strandételek helyett kezdenek utat törni maguknak a magas színvonalúak A helyi termékek alkalmazása a balatoni vendéglátásban is egyre inkább előtérbe kerül. Ebből adódóan nemcsak a vendég jut ínycsiklandó és egészséges ételhez, de mindez a helyi termelőknek is megélhetést biztosít. Összességében pedig a hazai turizmusnak is előnyt jelent.
 

Hír: Mintegy 100 termék átfogó vizsgálatát rendelte el a földművelésügyi miniszter

2017. február 21. 07:46
 
Zsigó Róbert a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára budapesti február 20-i sajtótájékoztatóján bejelentette: Fazekas Sándor a tárca minisztere elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát. A NÉBIH munkatársai már el is kezdték a munkát.

Hír: Mi vár ránk idén? Étel- és ital trendek 2017

2017. március 10. 08:46
 
Minden évben nagy érdeklődéssel várom a MINTEL fogyasztói megkérdezések, termékbevezetések és szakértői vélemények alapján összeállított éppen aktuális élelmiszer-fogyasztási trend előrejelzéseit, majd lelkesen várom a jóslatban szereplő termékek megjelenését.

Hír: Módosultak a gyorsfagyasztott és a konzervipari termékek jó higiéniai gyakorlati útmutatói

2017. március 30. 08:43
 
Már elérhetők a Földművelésügyi Minisztérium (FM) honlapján a gyorsfagyasztott és konzervipari termékek frissített jó higiéniai gyakorlati útmutatói. Az élelmiszeripari szektorok számára kulcsfontosságú dokumentumok aktualizálásában az FM és a NÉBIH munkatársai mellett az iparágak képviselői vettek részt.

Hír: Lassult a mezőgazdasági termékek drágulása

2018. február 16. 10:10
 
Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 5,1 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz mérve a novemberi 7,7 százalék után. A növényi termékek 6,0 százalékkal, az élő állatok, állati termékek 3,8 százalékkal drágultak. A tavalyi egész év átlagában a mezőgazdasági termelői árak 5,6, százalékkal voltak magasabbak, mint 2016-ban – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).