Árvízvédelemre kapott nagy összegű támogatást Magyarország

2020. március 19. 18:45
Több mint 145 millió euró projekttámogatást kap Magyarország a Kohéziós Alapból árvízvédelemre és a vízgazdálkodás fejlesztésére.

A beruházási csomagot kedden jelentette be az Európai Bizottság szóvivője Brüsszelben - írja a Világgazdaság.

fotó: pixabay.com

A finanszírozás egyik része, több mint 49 millió euró a Tisza-völgyi árvízbiztonságot hivatott fejleszteni, további 96 millió pedig a fenntartható vízgazdálkodást.

Az Európai Bizottság kedden Magyarország mellett további 6 uniós tagállam – Horvátország, Csehország, Lengyelország, Portugália, Románia és Spanyolország – részére hagyott jóvá összesen több mint 1,4 milliárd eurós támogatást.

A támogatott projektek, amelyek összhangban állnak a Zöld megállapodás célkitűzéseivel, számos olyan kulcsfontosságú területet fednek le, mint a környezetvédelem,a közlekedés és az energiagazdálkodás.

agrotrend.hu / Világgazdaság

 

Kapcsolódó cikkek

Szerves hulladékok felhasználása

2021. december 06. 09:07
Folytatódik a Farminar webinárium – A Holland Nagykövetség által szervezett Farminar 3 webinárium a Szerves hulladék felhasználás: Szemétből kincs címmel december 14-én kerül megrendezésre.

Ukrán fatermékeket ellenőrzött a magyar hatóság: lesújtó eredmények születtek

2020. szeptember 29. 09:14
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR részlege a hatósági tapasztalatok alapján kiemelt figyelmet fordít a harmadik országokból, főként az Ukrajnából importáló piaci szereplők ellenőrzésére is. A körükben a nyár folyamán végzett vizsgálatok súlyos hiányosságokat tártak fel, melyeknek összesen több millió forint bírság és sok esetben a tevékenység gyakorlásától való eltiltás lett az eredménye.