Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

2021. július 16. 08:13
Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatnak köszönhetően Fejér megyében mindeddig 25 gazdálkodó 9 milliárd forint támogatási összegben részesült – közölte Nagy István agrárminiszter a támogatói okiratok átadási ünnepségén, csütörtökön, Móron.
Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az állattenyésztés versenyképességének növelése elengedhetetlen a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megerősítéséhez. Ezért is hirdette meg a minisztérium tavaly a felhívását. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárca a támogatás eredetileg 50 milliárd forintos keretösszegét 260 milliárd forintra emelte. 

Nagy István köszönetet mondott a gazdáknak, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is mernek fejleszteni és az új beruházásokban látják az agrárium jövőjét. Hozzátette, olyan támogatási rendszert dolgozott ki a tárca, amely széleskörű lehetőséget biztosít az ágazat minden szereplője számára. Példaként említette a kisebb állattartó telepek fejlesztését célzó, 30 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírást, melynek forrásaira július 22-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet az érintettek. Ezek a gazdaságok állattartásra szolgáló épületeinek kialakítása, korszerűsítése és az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése mellett a pályázati kiírás lehetőséget nyújt 1 darab, legfeljebb 83 kilowatt motorteljesítményű traktor vásárlására is – emelte ki a miniszter.

www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

A munkahelyi étkezdék nehezebben tudják kigazdálkodni a SZÉP kártyások ebédjét

2019. február 20. 08:55
Azok a vendéglátó egységek, ahol a vendégkör meghatározóbb része nem SZÉP kártyával fizet (nagyobb éttermek, szállodák stb.), könnyebben tudják kigazdálkodni a különbözetet, amit a cafeteria változása eredményezett. A munkahelyi étkezdék, büfék stb., azaz a kisebb elfogadóhelyek helyzete sokkalta nehezebb, ahogy az ott étkezőké is.

Jóval alacsonyabb a mediánbér az átlagnál, a magyarok fele 200 ezer forintnál is kevesebbet visz haza

2021. február 26. 07:51
Sikerült megszereznie a KSH mediánbérre vonatkozó adatait az LMP-nek