Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

2021. július 16. 08:13
Az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázatnak köszönhetően Fejér megyében mindeddig 25 gazdálkodó 9 milliárd forint támogatási összegben részesült – közölte Nagy István agrárminiszter a támogatói okiratok átadási ünnepségén, csütörtökön, Móron.
Az állattenyésztés a hazai agrárium egyik alappillére

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az állattenyésztés versenyképességének növelése elengedhetetlen a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar megerősítéséhez. Ezért is hirdette meg a minisztérium tavaly a felhívását. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárca a támogatás eredetileg 50 milliárd forintos keretösszegét 260 milliárd forintra emelte. 

Nagy István köszönetet mondott a gazdáknak, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is mernek fejleszteni és az új beruházásokban látják az agrárium jövőjét. Hozzátette, olyan támogatási rendszert dolgozott ki a tárca, amely széleskörű lehetőséget biztosít az ágazat minden szereplője számára. Példaként említette a kisebb állattartó telepek fejlesztését célzó, 30 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírást, melynek forrásaira július 22-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet az érintettek. Ezek a gazdaságok állattartásra szolgáló épületeinek kialakítása, korszerűsítése és az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzése mellett a pályázati kiírás lehetőséget nyújt 1 darab, legfeljebb 83 kilowatt motorteljesítményű traktor vásárlására is – emelte ki a miniszter.

www.kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Be kell zárni a bérszakadékot

2021. július 21. 17:15
Míg a digitalizáció felgyorsult, a nők számára lemaradást hozott a koronavírus-járvány az esélyegyenlőség szempontjából. Az EU-n belül a nemek közötti bérszakadék még mindig 13-14% körül mozog. Míg a férfiak élhetnek a megszakítás nélküli karrierív és bérnövekedés előnyeivel, a nők többnyire nincsenek is ott a vezetői testületekben. Még a mesterséges intelligencia is előítéletes lehet, ha nem vesznek részt a fejlesztésében nők

Kerékpár cafeteria: ezért éri meg a bringa, mint adómentes juttatás

2022. augusztus 04. 13:14
2022. januártól a munkáltató adómentesen adhat hagyományos és elektromos kerékpárt munkavállalóinak magán célú használatra is. Miért éri meg egy cégnek akár kerékpárflottát kiépíteni és mit jelent ez a munkavállalóknak? Három, elektromos kerékpárokat értékesítő céget kérdeztünk.